teknikjobb.se

Provningstekniker inom trälimsutveckling

Företag Akzo Nobel
Ort
Kategorier
Utgår

2021-04-16

Ansök nu

Provningstekniker inom trälimsutveckling

Hos AkzoNobel Adhesives AB i Årsta finns laboratorier och verkstäder för global produktutveckling och kvalitetstester av bland annat trälimsprodukter som används vid tillverkning av möbler, snickerier, golv och bärande konstruktioner. På plats finns även marknad och försäljningsavdelningarna. Trälimmet och hartssystemen som utvecklas av kollegorna i Årsta tillverkas på Adhesives fabrik i Kristinehamn. AkzoNobel Adhesives AB är en del av AkzoNobel-koncernens globalt erkända Wood Coatings leverantör. Årligen levereras cirka 120 000 ton trälim till kunder i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Sydafrika och Asien. 

Har du stort intresse av trä- och limutveckling? Vill du arbeta i en internationell miljö och är nyfiken som person? Vi söker nu en ny kollega till vårt forsknings- och utvecklingslaboratorium i Årsta!

Vad kommer du arbeta med?
Som Provningstekniker ingår du i vårt forsknings- och utvecklingslaboratorium (FoU) där vi idag är totalt ca 30 kollegor. Du kommer arbeta inom avdelningen för analys och testning och utgör en viktig del i utvecklingsprocessen för nya produkter och förädling av befintliga. Det är viktigt för oss att det vi utvecklar bidrar till ett hållbart samhälle. Trä- och limtekniska laboratorie- och provningsarbetet är centralt i din roll, och kommer innebära följande arbetsuppgifter och ansvar för dig:

• Utföra limningar enligt standardtester inom projekt och uppdrag. Självständigt utföra tester och rapportera resultat enligt satta prioriteringar.
• Bidra i FoU-projekt med råd angående material och standardiserade tester.
• Förbereda material inför tester inom FoU.
• Deltaga i arbetet för ytterligare förbättringar inom områdena säkerhet, hälsa och miljö.
• Ansvarar för underhåll av utrustning och ser till att den servas och kalibreras med hjälp av extern part enligt plan.
• Att vid behov beställa virkesmaterial och utrustning.

Tjänsten är på heltid tillsvidare med start omgående. Du kommer vara placerad på vår site i Årsta och rapportera till Team Leader för Analytical and Physical Testing. 

Vem är du?
Du som person är varm, ödmjuk och prestigelös med en stark teamkänsla. Du trivs att arbeta såväl självständigt som i grupp, då tjänsten innebär att du kommer planera och arbeta med de närmsta kollegorna inom teamet, men även med projektledare, kemister och maskintekniker inom FoU. Du är serviceinriktad, drivs av att leverera med hög kvalitet, och har ett öga för detaljer. Du arbetar strukturerat för att nå uppsatta mål.

För att du ska bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en gedigen treårig träteknisk eller möbelteknisk utbildning (möbelsnickare eller liknande) med några års yrkeserfarenhet. Alternativt har du motsvarande praktiska erfarenhet. Vi lägger stor vikt vid dokumenterad vana vid att arbeta säkert med träbearbetande utrustning. För tjänsten krävs det goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift då viss dokumentation är både på svenska och engelska.

Varför ska du välja AkzoNobel som din nya arbetsgivare?
Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar för att ständigt nå målet att vara världsledande inom färg-, lim- och ytbehandlingar. Med fokus på mångfald och innovation arbetar vi aktivt med våra medarbetare för att du ska trivas och utvecklas kontinuerligt. Detta ligger även till grund för att vi är utnämnda till årets Employer Branding Företag 2020. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!

Din ansökan
Vi välkomnar människor från alla olika bakgrund som ser hållbarhet, säkerhet och innovation som viktiga principer. Tveka inte, ta steget och lämna in din ansökan redan idag för din chans att få jobba tillsammans med oss!  

Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via email.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Fredrik Hallberg, Team Leader för Analytical and Physical Testing, +46 73 153 67 01
För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Christina Borin, Talent Acquisition Partner, +46 76 112 85 64

Dela detta jobb

Provningstekniker inom trälimsutveckling

Akzo Nobel