teknikjobb.se

Provningsingenjör

Företag Göteborg Energi
Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-22

Ansök nu

Provningsingenjör

Vill du jobba med en säker och stabil elförsörjning i en stad som växer? Vi söker dig som vill arbeta med vårt viktiga uppdrag, att transportera el till göteborgarna!

Vi erbjuder dig en tjänst där du får ta mycket ansvar, använda din kreativitet för att lösa problem och samtidigt arbeta för ett grönare Göteborg. Som provningsingenjör arbetar du självständigt med att se till att våra kontrollsystem, kommunikationsutrustning och fjärrkontroll fungerar. Tjänsten innehåller att ingå i vår beredskap var sjätte vecka. Tjänsten är en tillsvidaretjänst. I rollen som provningsingenjör deltar du i projekt som omfattar styr- och övervakningssystem, underhållsprovar reläskydd i högspänningsanläggningar, arbetar med felsökning och idrifttagning av kontrollutrustning.

Du kommer att planera styr- och optokommunikation för avbrott samt planerade arbeten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Underhåll, utveckling, och planering för styr- och optokabelnäten
  • Felsökning och reparation av kontrollsystem för elnät med tillhörande styrkabel- och optonät.
  • Underhåll av fjärrindikeringssystem för mottagnings-, nät- och likriktarstationer.
  • Underhållsprovning av reläskydd i högspänningsanläggningar.
  • Deltar i stations- och utvecklingsprojekt som tekniskt sakkunnig gällande kontrollanläggningar.
  • Arbetar med felsökning och idrifttagning av kontrollutrustning i våra högspänningsanlägganingar.
  • På sikt ingå i beredskapstjänstgöring, vilket innefattar felsökning av kontrollutrustning, kommunikationsutrustning, fjärrkontroll m.m., samt bistå driftledare med stöd i teknikfrågor.

Dina kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är analytisk, flexibel och har en positiv inställning till arbetet. Du trivs i en roll med mycket ansvar, är problemlösningsorienterad och har förmågan att göra goda prioriteringar under tidspress. Vidare har du ett brinnande teknikintresse och en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har mycket goda datorkunskaper och kunskap om nätverk, databashantering och kommunikation.

För att lyckas i rollen som provningsingenjör tror vi att du har en utbildning som högskoleingenjör med elkraftteknisk inriktning eller kompetens som kan bedömas likvärdig. Kompletterande kurser inom IT/systemförvaltning är meriterande.

Beredskapstjänstgöring ingår. För närvarande ingår beredskapsvakt var sjätte vecka. 

Tjänsten som provningsingenjör är en tillsvidareanställning och är placerad på ett av dotterbolagen inom koncernen Göteborg Energi, Göteborg Energi Nät AB (GENAB). GENAB transporterar el till 260 000 kundanläggningar inom Göteborgs kommun. Du kommer att tillhöra avdelningen Drift som ansvarar för övervakning och styrning av elnätet inom Göteborg och Partille från driftledningscentralen. Driftorganisationen utvecklas i takt med de ökade krav som samhälle och kunder ställer på elnätet. Samhällets krav på ett näst intill avbrottsfritt elnät inspirerar oss till att ytterligare vässa kompetensen, för att tillfredsställa hushålls- och industrikunders förväntningar på en säker och högkvalitativ elleverans. Din chef blir Annica Andrén.

- Jag tror på ett lyhört och motiverande ledarskap och uppmuntrar mina medarbetare till att visa engagemang. För mig är det viktigt att värna om att bibehålla ett arbetsklimat där alla känner delaktighet, hjälps åt och stöttar varandra. Medarbetarna skall göra varandra bättre och samtidigt själva ta ansvar för att vilja utvecklas i sina roller. Vi har många spännande projekt de kommande åren då staden växer och utvecklas. Här får du möjlighet att centralt i verksamheten ta del av utvecklingen genom bl a planering av kommunikationsnät och provning av reläskydd inför idrifttagningar.

Vill du veta mer om Annica är du välkommen att läsa mer i hennes profil på Linkedin.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2019-12-22

Kontaktpersoner
Annica Andrén, enhetschef
tfn: 031-626313

SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande
tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

 

Dela detta jobb

Provningsingenjör

Göteborg Energi