teknikjobb.se

Element Materials Technology AB i Linköping söker nu en Provningsingenjör till teknikområdet Mekanisk Hållfasthetsprovning.
Element erbjuder materialteknisk expertis och provning till kunder inom försvar, flyg och civil marknad. Vi utför bland annat skade- och haveriutredningar, hållfasthetsprovning, oförstörande provning, metallurgiska utredningar samt processrelaterat stöd.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är genuint intresserad av material- och provningsteknik och som vill jobba med mekanisk provning; termomekanisk utmattningsprovning, högcyklig (HCF) och lågcyklig (LCF) utmattningsprovning och statisk hållfasthetsprovning för våra kunder inom flyg/försvarsindustri och övrig svensk industri. Du kommer även att arbeta med utbildning och kvalitetsfrågor. Arbetet kan även innebära utrustningsansvar och ansvar för dokumentation av arbetsprocesser inom vårt hållfasthetslaboratorium. Arbetet innebär vidare att du har mycket kontakt med våra kunder.

Din profil
Du är serviceinriktad, utåtriktad, initiativrik och uppskattar att jobba både självständigt och i grupp, ibland med snäva tidsramar, där noggrannhet och detaljkänsla är avgörande. Ett flertal av våra kunder arbetar internationellt varför goda kunskaper i engelska är ett krav. Du har lätt för att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska, och talar gärna inför andra människor i t ex utbildningssammanhang.
Vi tror att du har en högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande och gärna några års arbetslivserfarenhet. Du har intresse, förståelse och kompetens inom hållfasthetslära och gärna
inom mätteknik. Erfarenhet av arbete inom ackrediterad verksamhet är en merit.

Vi erbjuder
Element är en av landets främsta verksamheter inom oförstörande provning och du får chansen att arbeta mot en stor del av den svenska industrin och Försvarsmakten.
Du kommer att arbeta ihop med specialister inom metalliska material, komposit och polymera material, svetsning, skadeundersökning, ytteknik och tillhörande processer.
Vi erbjuder möjlighet till ett arbete där du kan utvecklas både professionellt och som person. Placeringsort är Linköping, resor och arbete på annan ort kan förekomma i tjänsten.

Intresserad?
Kontakta oss gärna om du har frågor
Avdelningschef Lars Bruzelius, tfn 0734 - 18 90 22 alternativt HR Kristina Wiberg 0705-75 60 06.
Referensnummer 2021-6928

Vi arbetar med löpande urval så sök gärna tjänsten redan idag.

 

Provningsingenjör – Mekanisk hållfasthetsprovning

Ort
Utgår

2021-06-14

Ansök nu

Dela detta jobb