teknikjobb.se

Projektplanerare till Plankontoret

Ort
Utgår

2021-08-29

Ansök nu

Projektplanerare till Plankontoret

Om arbetsplatsen

Plankontorets uppgift är att arbeta med översiktsplaner och detaljplaner som styr markens och vattnets användning och bebyggelsemiljöns utformning. Kontoret ansvarar också för kommunens markförsörjning samt exploatering. Vi arbetar med samhällsbyggnadsfrågor på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen. Våra avdelningar består av översiktsplanering, detaljplanering samt mark och exploatering där vi arbetar processorienterat. På kontoret arbetar ca 65 medarbetare.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner med många spännande projekt på gång, såväl förtätningsprojekt i innerstaden som helt nya bostadsområden i ytterstaden och kommunen i övrigt. Ostlänken, en ny dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Stockholm (Järna) och Linköping, innebär att Linköpings kommun står inför ett av de största stadsutvecklingsprojekten i stadens historia. 

Arbetsbeskrivning

Som projektplanerare är du organisatoriskt placerad under kontorschef. Du är sammanhållande i Plankontorets arbete i vårt projektstödsystem och driver utveckling av vårt arbetssätt kopplat till projektplanering och användning av projektstödsystemet. Detta innebär som exempel att säkerställa att kontorets projektportfölj i projektstödsystemet är relevant. Du arbetar med en stor kontaktyta gentemot projektledare och chefer där du stödjer dem i samband med att projekt ska planeras och följas upp samt vid resursplanering. Som projektplanerare kommer du även att analysera förvaltningens projekt och projektportföljer utifrån resurser och tidplan. Du har ett tätt samarbete med projektplaneraren på Stadsmiljökontoret. Du är även ansvarig för projektplaneringen i stadsbyggnadsprojekt Ostlänken samt för utveckling och ajourhållning av kontorets produktionsplan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom teknik, projektledningsmetodik eller liknande, alternativt har gedigen praktisk erfarenhet inom området. För tjänsten krävs att du har erfarenhet av projektledning och/eller projektplanering. Vidare ser vi det som meriterande om du har erfarenhet från projektledning inom samhällsbyggnadsområdet och om du har arbetat med ett eller flera projektstödsystem.

För att lyckas i rollen ser vi att du tar ansvar för din uppgift, arbetar strukturerat och målinriktat för att åstadkomma resultat. Då du som projektplanerare har en stödjande roll med många samarbeten och kontakter inom kontoret är det viktigt att du är serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande. Mot bakgrund av den omfattning och komplexitet som kontorets projektportfölj består av är det viktigt att du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger stor vikt för att uppnå dessa. Att se sammanhang och prioritera rätt frågor och att ha en god förmåga att analysera och lösa komplexa frågor ser vi också är en viktig kompetens för tjänsten. 

Urval påbörjas efter sista ansökningsdag, 29/8 och intervjuer kommer att ske under v.35 & 36. I denna rekrytering använder vi oss av tester som en del i vår bedömning. Varmt välkommen med din ansökan!

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 6606

Dela detta jobb

Projektplanerare till Plankontoret

Linköpings kommun