teknikjobb.se

Projektör/Konstruktör

Företag Göteborg Energi
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-25

Ansök nu

Projektör/Konstruktör

Vill du vara med och projektera och konstruera elnätet i Göteborg i takt med en expansiv stadsutveckling?

I uppdraget som projektör och konstruktör hos oss blir du en viktig länk i arbetet med att anpassa elnätet efter stadens utveckling. Du kommer att arbeta med att projektera och konstruera alla typer av eldistributionsnät och nätstationer. Konstruktionsarbetet är allt från att ta fram kompletta handlingar på nya stationer till ombyggnad av befintliga inom eldistributionsnätet i Göteborg. I arbetet ingår att upprätta kalkyler, skaffa erforderliga tillstånd och samordna de interna och externa delar som behövs vid projekteringen/konstruktion. 

Som projektör nätstationer erbjuds du ett socialt och varierande arbete där hela Göteborg är ditt arbetsfält. Markägare, kunder och myndigheter blir viktiga kontaktytor för att kunna bedöma olika handlingsalternativ beträffande utformning av distributionsnätet. Du kommer att ha ett tätt samarbete med våra egna montörer, driftpersonal och projektörerna/beredarna för ledningsnätet. Du kommer att utföra tekniska utredningar och analyser, samt bedöma olika handlingsalternativ beträffande utformning av nätstationer.

För att vi ska kunna möta stadens utvecklingsbehov är det viktigt att följa den tekniska utvecklingen inom verksamhetsområdet. Därav kommer du även att vara delaktig i att utveckla och förbättra arbetsmetoder och rutiner inom konstruktion.

Kompetenskrav:

Då arbetet innebär att mycket kontakter med kunder och andra intressenter, ser vi att du som söker är marknadsorienterad, en god kommunikatör och problemlösare. Du är praktiskt lagd, relationsskapande och trivs bra i sociala sammanhang. Vi tror att du som söker trivs med och har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du behöver ha en analytisk förmåga samt kunna vara kreativ och nytänkande när så behövs. Vi ser det som meriterande om du besitter praktisk erfarenhet i kombination med ett tekniskt kunnande.

Som projektör/konstruktör kommer du att ansvara för att utföra kraftberäkningar och dimensionering av ställverk, transformatorer och nätstationer, därav är det meriterande om du har en bred förståelse i Scada-kommunikation och projektering av Scada-anläggningar. Vi ser gärna att du som söker har minst två års erfarenhet av projektering och konstruktion av stationer mot 10kV distributionsnät. Du har en utbildning som högskoleingenjör med inriktning mot elkraft eller motsvarande. Önskvärt är att du har kunskaper och erfarenheter av arbetet med stöd av EBR och har AMA-kunskap samt erfarenhet av nät och/eller projektering/beredning.

I vår resepolicy föredrar vi kollektivtrafik eller cykel. Verksamhetsbehoven medger dock inte alltid att dessa färdsätt är rimliga alternativ därför behöver du ha körkort (B). Då all vår dokumentation sker på svenska är det viktigt att du behärskar språket i både tal och skrift.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad på vårt dotterbolag Göteborg Energi Nät AB, GENAB. GENAB ansvarar bland annat för planering av elnätet i Göteborg, kundanslutningsprocessen, investeringar och reinvesteringar, miljöfrågor samt ledning av om- och nybyggnadsprojekt i vårt distributionsnät. Vi arbetar hela tiden med att följa upp och planera för förändringar och initiera och driva ombyggnads- och nybyggnadsprojekt. Elnätsverksamheten står tillsammans med elmarknaden inför nya spännande utmaningar och GENAB arbetar med att skapa fokus på och möta de möjligheter och utmaningar som detta innebär. 

Vem blir din chef?

Du kommer att tillhöra avdelning Projektering som ansvarar för och utför kompletta projekteringshandlingar och konstruktionshandlingar för nätstationer.  Avdelningen fungerar som beställare av dokumentation och inmätningstjänster mot koncernen. Avdelningen deltar i och genomför utredningar inom eldistributionsområdet. Din chef blir Jonas Strandberg. Jonas har erfarenhet av att arbeta med långsiktiga mål och tillsammans med sina medarbetare realisera de till mätbara resultat. 

Mitt ledarskap kännetecknas av ett stort engagemang och ett entusiasmerande sätt med en värdegrund som vilar på dialog, öppenhet och respekt för individen. Jag arbetar mycket med att prioritera och delegera ansvar för att utveckla medarbetarna samt för att kunden skall få rätt kvalité. I mitt ledarskap försöker jag att vara lyhörd. Jag uppmuntrar att medarbetaren är engagerad och gillar att driva och utveckla arbetssätt och metoder. Det är viktigt för mig att mina medarbetare har roligt och känner ett engagemang som leder till utveckling för både dig som person, men även i grupp. Jag vill ha ett arbetsklimat där alla trivs och gillar att gå till arbetet. En laganda där vi hjälper varandra och litar på varandras kunskaper.

Arbetar du hos mig så gäller det att du är social och kan hantera flera projekt samtidigt. Vi har många projekt som ligger i olika faser. Jag ser stora fördelar med att arbeta med många projekt, särskilt gällande individens egen utveckling och möjligheten att få prova på flera arbetsområden. För mig som chef är det viktigt att arbeta hos en arbetsgivare som ger mig både utmaningar och utveckling. Där ens kreativa förmåga kan tas tillvara och ses som en tillgång. - Jonas Strandberg, Avdelningschef GENAB, Projektering

Vill du veta mer om Jonas är du välkommen att läsa mer i hans profil på Linkedin.

Vi kommer arbeta löpande med urval och tillsättning i detta rekryteringsärende. 

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Välkommen med din ansökan! 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2019-08-25

Kontaktpersoner
Avdelningschef, Jonas Strandberg
tfn: 031-626539

SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande
tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Dela detta jobb

Projektör/Konstruktör

Göteborg Energi