teknikjobb.se

Projektledare – Vattenfall Services, Norrköping, Västerås, Gävle eller Ludvika

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-04-18

Ansök nu

Projektledare – Vattenfall Services, Norrköping, Västerås, Gävle eller Ludvika

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Vattenfall Services finns över hela landet och vi jobbar med projekt och underhåll på elnätet.
 
Vår avdelning jobbar med ny- och ombyggnationer åt våra avtalskunder. Vi finns i hela Sverige men denna tjänst fokuserar mot Dalarna, Ostkusten och Mälaren. Vi letar efter en person som drivs av att leda människor i ett ekonomiskt och kundorienterat arbetssätt med fokus på säkerhet. Är det dig vi letar efter?
 
Som vår nya projektledare kommer du att vara en del av vår framgångsrika grupp med projektledare. Vi är i en tillväxtfas där vi ser ljust på framtiden med en stabil och framgångsrik bas. På Vattenfall Services arbetar vi med en stor bredd av kunder där du kommer få möjlighet att få följa det från idé via projektering och genomförande för att i slutfasen arbeta med överlämnande till kund.
 
Din roll som Projektledare
Hos Vattenfall finns det stora möjligheter för dig som Projektledare att bygga och bredda din kompetens. Som Projektledare arbetar du bland annat tillsammans med tekniker, konstruktörer, kontrollanläggningsingenjörer och underentreprenörer för att driva projekt i varierande storlek. Dina arbetsuppgifter består av:
Att självständigt leda projektgruppen mot uppsatta projektmål och har kontroll över att projektets tidplan, budget och förväntade resultat uppnås samt rapporterar till beställare och styrgrupp.
Att ansvara för att metoder följs samt att de aktiviteter som krävs i projektledningsprocessen genomförs.
Att medverkar till ett aktivt säkerhetsarbete för våra medarbetare.
Att hantera kontakter med kunder, beställare och underentreprenörer.
Att leda och medverka i förhandlingar med beställare och underentreprenörer.
Att delta i kalkyl- och offertarbete.
Arbetet medför resor och övernattningar i tjänsten.
Som Projektledare har du huvudansvar för projektets framdrift och uppföljning. Du ansvarar även för merförsäljning till befintliga kunder och medverkar i arbetet med att locka nya kunder
 
Dina kvalifikationer som Projektledare
För att trivas tillsammans med oss är det viktigt att du tycker om att samarbeta med andra, både internt och externt, och att du har lätt för att skapa och förvalta kontaktnät. Du är en ansvarstagande ledare med stort engagemang samt driv för dina uppdrag. Dina kvalifikationer:
Du har en el-teknisk/elkraftsutbildning eller en ekonomisk utbildning med ett intresse av elkraft.
Du har minst 5 års arbetserfarenhet av att leda projekt med återkommande kundkontakt och ansvar för ekonomisk uppföljning.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda komplexa projekt i större organisationer, ibland med flera aktörer inblandade.
Det är meriterande ifall du har ett PMI- eller IPMA-certifiering eller motsvarande
B-körkort är ett krav för tjänsten.
Goda kunskaper i svenska och engelska.
Vi ser det som starkt meriterande om du har intresse och tidigare erfarenhet från energibranschen, projektledning, avtalsrätt och entreprenadjuridik. Det är även meriterande med ett brett kontaktnät inom branschen
Vi är övertygade om att den viktigaste egenskapen för att lyckas som projektledare hos oss är ditt eget driv för att nå uppsatta mål, intresse för branschen/verksamheten samt viljan till lärande. Du motiveras av att erbjuda service av hög kvalitet och du agerar alltid med säkerheten i fokus tillsammans med affärsmässighet och gott entreprenörskap.
 
Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Anders Palenbring 0725-56 46 93. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Malin Malmsten 073-597 73 71.
 
Fackliga representanter för denna tjänst är Gunilla Eriksson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.
 
Placeringsort: Norrköping, Västerås, Gävle eller Ludvika. Annan placeringsort kan diskuteras, vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 18 april 2021!
 
Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 000 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer på www.vattenfallservices.se
 
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
 
Följ oss gärna!
LinkedIn: Vattenfall Services Nordic AB
Instagram: Vattenfallservices
Location: Norrköping
Location: Västerås
Location: Ludvika
Location: Gävle

Dela detta jobb

Projektledare – Vattenfall Services, Norrköping, Västerås, Gävle eller Ludvika

Vattenfall AB