teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Projektledare - Vattenfall Services

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-07

Ansök nu

Projektledare - Vattenfall Services

Vattenfall Services präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där din kreativitet, självständighet och resultatorientering leder till vår framgång. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Vår marknad växer kraftigt och projekten blir större och mer komplexa för varje år. Vi söker nu dig som vill vara med på vår utvecklingsresa.

Nu söker vi dig som har erfarenhet av rollen projektledare inom elkraft på ställverks-och stationsprojekt!
 
Vår avdelning jobbar med ny- och ombyggnationer i stationer och ställverk åt kunder. Vi finns i hela Sverige men vår starkaste tillväxt just nu är i sydvästra Sverige, och vi ser gärna att du sitter i närheten av någon av våra befintliga etableringar (Säffle, Trollhättan, Göteborg, Halmstad, Malmö, m.fl.) men vi värdesätter kompetens före geografisk placering. Vi letar efter en person som drivs av att leda människor i ett ekonomiskt och kundorienterat arbetssätt med fokus på säkerhet, engagemang och kvalitet. Känner du dig träffad av den beskrivningen så är chansen stor att det är just dig vi letar efter. Vi är i en framgångsrik tillväxtfas där människan och kompetensen är i centrum.

Som vår nya projektledare kommer du att vara en del av vår framgångsrika grupp. På Vattenfall Services arbetar vi med en stor bredd av kunder där du kommer få möjlighet att följa uppdrag från idé via projektering och genomförande för att i slutfasen arbeta med överlämnande till kund. Hos oss är projektledaren en nyckelperson som blir inblandad tidigt och kan vara med och påverka projektet med material, resurser och prissättning redan i anbudsskedet. Projektledarna i vår organisation får tillgång till engagerade chefer, medarbetare och stödfunktioner. Du kommer även ha tillgång till en Projektchef/mentor som stöttar i affärs-, kund- och projektfrågor. Dessa delar har vi sett varit framgångsfaktorer både för trivsel och väl fungerande projekt.
 
Din roll som Projektledare
Hos Vattenfall finns det stora möjligheter för dig som Projektledare att bygga och bredda din kompetens. Som Projektledare arbetar du bland annat tillsammans med tekniker, konstruktörer, kontrollanläggningsingenjörer och underentreprenörer för att driva projekt i varierande storlek. Som Projektledare har du huvudansvar för projektets framdrift och uppföljning. Du ansvarar även för merförsäljning till befintliga kunder och medverkar i arbetet med att bygga nya kundrelationer.

Dina arbetsuppgifter består av:

 

 • Att självständigt leda projektgruppen mot uppsatta projektmål och har kontroll över att projektets tidplan, budget och förväntade resultat uppnås samt rapporterar till beställare och styrgrupp.
 • Att ansvara för att metoder följs samt att de aktiviteter som krävs i projektledningsprocessen genomförs.
 • Att medverkar till ett aktivt säkerhetsarbete för våra medarbetare.
 • Att hantera kontakter med kunder, beställare och underentreprenörer.
 • Att leda och medverka i förhandlingar med beställare och underentreprenörer.
 • Att delta i kalkyl- och offertarbete.
 •  Arbetet medför resor och övernattningar i tjänsten.

Dina kvalifikationer som Projektledare

 • Du har en el-teknisk/elkraftsutbildning med inriktning mot ställverk, station och/eller industriprojekt.
 • Du har arbetserfarenhet av att leda projekt med flera medarbetare, entreprenörer, leverantörer, återkommande kundkontakter och ansvar för ekonomisk uppföljning.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda komplexa projekt i större organisationer, ibland med flera aktörer inblandade.
 • B-körkort är ett krav för tjänsten.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Vi ser det som starkt meriterande om du har intresse och tidigare erfarenhet från energibranschen, projektledning, avtalsrätt och entreprenadjuridik.

Vi är övertygade om att den viktigaste egenskapen för att lyckas som projektledare hos oss är ditt eget driv för att nå uppsatta mål, intresse för branschen/verksamheten samt viljan till lärande. För att trivas tillsammans med oss är det viktigt att du tycker om att samarbeta med andra, både internt och externt och att du är en ansvarstagande ledare med stort engagemang och driv för dina uppdrag. Du motiveras av att erbjuda service av hög kvalitet, du agerar alltid med säkerheten i fokus tillsammans med affärsmässighet och gott entreprenörskap.
 
Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Ulf Nilsson 070-644 48 02. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anders Nielsen 0700-786 840.

Fackliga representanter för denna tjänst är Gunilla Eriksson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Placeringsort: Säffle, Trollhättan, Göteborg, Halmstad, eller Malmö. Vi värdesätter dock kompetens före geografisk placering. Annan placeringsort kan diskuteras. Ange önskad placeringsort i din ansökan.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 17 januari!

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna!

LinkedIn: Vattenfall Services Nordic AB

Instagram: vattenfallservices
 #LI-SE  

 

Dela detta jobb

Projektledare - Vattenfall Services

Vattenfall AB