teknikjobb.se

Projektledare till Stadsmiljökontoret

Ort
Utgår

2021-08-25

Ansök nu

Projektledare till Stadsmiljökontoret

Om arbetsplatsen

Stadsmiljökontoret upprätthåller och utvecklar attraktiva, funktionella och tillgängliga offentliga platser, såsom torg, parker och gator, i Linköpings kommun. Kontoret säkerställer ny- och ombyggnation av befintliga och nya offentliga platser, trafikinfrastruktur samt naturområden i takt med att kommunen växer och utvecklas. Kontoret handlägger samhällsbetalda resor såsom färdtjänst och riksfärdtjänst.

Stadsmiljökontoret arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och består av tre avdelningar, Trafik och Gata, Park och Natur och Projekt.

Avdelningen Projekt inom Stadsmiljökontoret har som uppgift att projektleda utbyggnad av allmän plats och mark i Linköpings kommun. Man har även till uppgift att vidareutveckla miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens projektstyrning och projektverktyg. Projektavdelningen får sina projekt- och utredningsuppdrag från i första hand förvaltningens mark- och exploateringsverksamhet samt kontorets övriga avdelningar.

Nu söker vi dig som tillsammans med 11 engagerade och kunniga projektledare vill bygga trygga, funktionella och attraktiva allmänna platser för våra medborgare. I vår grupp finns även en administratörsassistent, en projektplanerare och en controller som stödfunktion till avdelningen.

Arbetsbeskrivning

Basuppdraget för avdelningen Projekt, och därmed din främsta arbetsuppgift, är att projektleda utbyggnad av allmän platsmark i Linköping enligt fastställda planer för kommunens utbyggnad av nya bostads- och verksamhetsområden samt investeringar. Vi erbjuder en roll där du självständigt kommer att driva fullständiga projekt från behov uppstår till det är färdigställt.

Förutom att driva projekt kommer tjänsten till viss del att bestå av visst deltagande i verksamhetsutveckling och processarbete.

Ev. frågor om tjänsten besvaras via mejl under v.27-32.

Kvalifikationer

Du som söker har minst högskoleingenjörsexamen som byggnadsingenjör eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig. Flerårig erfarenhet av komplexa stadsyggnads- eller väg- och anläggningsprojekt är nödvändigt för rollen. Det är meriterande om du har arbetat i alla skeden av samhällsbyggnadsprocessen. Vi ser gärna att du har ett intresse för utveckling av projektprocessen och en vilja att leda, delta och driva det framåt.

Din svenska är god i tal och skrift då arbetet innebär att författa underlag och förmedla komplicerade budskap till andra.

Som projektledare hos oss vill vi att du tar ansvar för din uppgift och strukturerar upp och driver dina processer framåt. Du prioriterar, sätter upp och håller tidsramar. Analysera och lösa komplicerade problem är du bra på och du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Det är inga problem för dig att ändra inriktning när målen ändrar sig.

Samarbete med andra människor är något du trivs med och du har förmåga att lyssna och lösa konflikter på ett smidigt sätt. Som projektledare leder, motiverar och förser du andra med befogenheter för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1 st

Ref. nr: 7407

Dela detta jobb

Projektledare till Stadsmiljökontoret

Linköpings kommun