teknikjobb.se

Projektledare till Jokkmokk – Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-12-25

Ansök nu

Projektledare till Jokkmokk – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

 

Är du vår nya Projektledare?

Just nu rekryterar Vattenfall Vattenkraft en projektledare bygg/damm till vår verksamhet i Jokkmokk! Vi erbjuder ett spännande och självständigt arbete som innefattar helhetsansvar för bygg- och dammprojekt i en miljö som präglas av; kompetens, kunnande och positiva människor som gärna vill dela med sig av sina kunskaper och arbeta med ständiga förbättringar. Inom Vattenfall Vattenkraft AB arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Avdelningen består i dagsläget av 11 medarbetare som arbetar vid Vattenkraftens anläggningar i Sverige. Alla medarbetare hos oss har en egen kompetensutvecklingsplan baserad på de operativa målen.

 

Din roll som projektledare

Som projektledare leder du investeringsprojekt inom teknikområde bygg- och dammar längs Luleälven. Du säkerställer att de uppsatta målen nås samt ansvarar för rapportering samt avvikelsehantering på ett systematiskt sätt. Rollen innebär att du är involverad från förstudier och planering till genomförande och slutbesiktning av projekten.

 

I arbetsuppgifterna ingår att:

• planera och driva byggrelaterade projekt med varierande komplexitet och storlek

• leda och engagera projektresurser, så väl interna som externa

• ansvara för projektets löpande ekonomi, kvalitet och tidsstyrning

• dokumentera att projekten följer gällande anvisningar

• se till att projekten efterlever Vattenfalls miljö- och arbetsmiljörutiner

• säkerställa att arbetsmiljö-, miljö- och dammsäkerhetsaspekterna efterlevs genom hela projekten

 

Du har mycket kontakter i denna roll, dels internt men även externt med exempelvis konsulter, leverantörer och entreprenörer. Utöver att ansvara för projekten så förväntas du bidra till vårt gemensamma arbete med ständiga förbättringar. Vi lyder inte under LOU och upphandlingsprocessen sker med hjälp av våra interna inköpsresurser.

 

Dina kvalifikationer som projektledare

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av anläggningssektorn, entreprenadbranschen, projektledning och/eller teknisk erfarenhet som konstruktör eller liknande. Det är meriterande för tjänsten om du har en eftergymnasial utbildning i form av högskoleingenjörsexamen eller motsvarande med inriktning bygg. Likväl är det meriterande om du har betong klass 1 kompetens.

För att lyckas i den här rollen behöver du vara drivande, strukturerad och bra på att prioritera. Ditt sätt att arbeta främjar samarbete mot tydliga, gemensamma mål. Du är flexibel och ser möjligheter i förändring och när din planering ställs på prov, eller nya situationer uppstår, har du förmågan att tänka om och hitta nya lösningar. Du tar ansvar och ser till att projekten genomförs med fokus på kvalitet och kostnader. Du förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser och arbetar till dess att projekten är avslutade eller resultatet är uppnått.

Vidare behärskar du svenska och engelska i tal och skrift. Körkort B är ett krav eftersom resor i tjänsten förekommer regelbundet.

Placeringsort är Jokkmokk

Mer information

Vid frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Mattias Andersson, tfn. 070-3951810. Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Yasmina Björnström, tfn. 073-056 19 37, yasmina.bjoernstroem@vattenfall.com.

 

Fackliga representanter

Carl Johansson Unionen, Anneli Jönsson Ledarna, Magnus Nilsson Akademikerna och Jarmo Marjala SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

 

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Dela detta jobb

Projektledare till Jokkmokk – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB