teknikjobb.se

Logga

Projektledare till arbetet med den regionala livsmedelsstrategin

Ort
Kategorier
Utgår

2019-01-06

Ansök nu

Projektledare till arbetet med den regionala livsmedelsstrategin

Om arbetsplatsen
Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi har dessutom flera förmåner som vi erbjuder våra medarbetare. Vi finns i Härnösand och är cirka 220 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland 

Länsstyrelsen Västernorrland ansvarar för projektet Regional samverkan i livsmedelssektorn. Målet för projektet är att förverkliga den regionala livsmedelsstrategin i Västernorrland och att bidra till den nationella livsmedelsstrategins genomförande. 

Västernorrland har potential att öka värdet på livsmedelsproduktionen med 30 procent till år 2025. Vi söker nu en projektledare som ska driva arbetet med att nå målen i den regionala livsmedelsstrategin samt hålla i utvärdering och uppföljning av strategin. 

Arbetsuppgifter
Länsstyrelsen arbetar i ett partnerskap för genomförandet av den regionala livsmedelsstrategin med Region Västernorrland, Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och flera privata intressenter. Som projektledare i projektet ingår du i en arbetsgrupp med representanter för LRF och Region Västernorrland. Projektets arbetsgrupp rapporterar direkt till partnerskapet. Ni tar gemensamt fram förslag på aktiviteter för att uppnå strategins olika mål och för att utveckla livsmedelsproduktionen i länet, i nära samverkan med partnerskapets representanter. Internt på länsstyrelsen har du stöd av en ekonom och en kommunikatör. 

Du kommer att följa upp och utvärdera den nuvarande strategin utifrån nuläget i länet. Du leder processer, jobbar med omvärldsbevakning, arbetar med samverkan och driver fram nya aktiviteter inom områden som utpekats som viktiga för den regionala livsmedelsstrategin. Du är sammankallande och ansvarig för möten med berörda. Du bearbetar uppgifter och förädlar dem till statistik samt tar fram analyser. 
Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning, eller erfarenheter som arbetsgivaren bedömer motsvarande för uppdraget, exempelvis inom de gröna näringarna eller livsmedelssektorn. Meriterande är om du har erfarenhet av utvecklingsarbete, gärna i projektform. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att hålla ihop samverkan med många olika parter och av att leda komplicerade processer. Du bör också ha erfarenhet av att själv arbeta fram rapporter och underlag. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet. Vi söker dig med god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självgående. Du är övertygande med ett strukturerat arbetssätt. Du kommer att representera projektet externt och göra presentationer i olika sammanhang, vilket kräver att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. 
Anställningens omfattning
Tidsbegränsad till: 2021-03-31

Ansökan
Referensnummer:   112-8313-18

Gör ansökan

Övrigt
För att arbeta hos oss ska du dela länsstyrelsens värderingar om alla människors lika värde. 

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i detta kan ingå att utföra arbetsprov.

Dela detta jobb

Logga
Projektledare till arbetet med den regionala livsmedelsstrategin

Länsstyrelsen Västernorrland