teknikjobb.se

Projektledare – Stockholm

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-01-01

Ansök nu

Projektledare – Stockholm

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi söker dig som vill göra skillnad! Vår målsättning är att Vattenfalls kunder inom en generation ska kunna leva ett mer klimatsmart liv, fritt från fossila bränslen. I rollen som projektledare bidrar du till vår resa att nå dit genom att bygga framtidens elnät. Släpp loss dina superkrafter med oss!

 

Du kommer att

Ditt huvudsakliga uppdrag innebär att leda investeringsprojekt inom vårt distributionsnät. Som projektledare kommer du ansvara för att planera och driva dessa projekt i mål till rätt kostnad, kvalitet och tid. Ditt främsta ansvar omfattar följande delar:

• Upprätta och följa upp prognoser, tidplaner samt budget för beslutade projekt

• Upphandla och leda konsulter, leverantörer och entreprenörer

• Skapa och upprätthålla såväl externa som interna relationer med kunder, konsulter och myndigheter samt att internt samverka med övriga funktioner inom bolaget

• Ansvara för att våra intressenter får rätt information, hålla koll på ändringar i projektet samt beroenden till andra projekt såväl som mellan de olika delprojekten

 

Vi söker dig som

• Har en eftergymnasial utbildning, gärna inom elkraftsteknik eller att du förvärvat motsvarande yrkeserfarenhet

• Har minst 3 års erfarenhet av projektledning

• Har god kommunikativ förmåga och obehindrat kan uttrycka dig på både svenska och engelska

Rollen förutsätter att du som erfaren projektledare har god förmåga att leda och engagera medlemmar i din projektorganisation. Du gillar ordning och reda och har lätt för att samarbeta med andra då du i denna roll har många interna och externa samarbetspartners. Vidare är du trygg i dig själv och har förmåga att fatta beslut och agera utifrån dessa.

 

Det är meriterande om du har

• Har erfarenhet från elkraftsbranschen

• Har kunskap av entreprenadjuridik

• Har erfarenhet av upphandling och förhandling

Vi erbjuder

Som anställd hos oss kommer du att ha en central roll i vår vision att bli Sveriges ledande Elnätsföretag, för ett klimatsmartare liv. Du får möjlighet att arbeta i en företagskultur som präglas av att vi gör varandra bättre, vi ligger steget före och vi håller vad vi lovar. Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering här eller se gärna vår film!

Övrig information

Rekryterande chef: Örjan Björkman, 070 689 02 06

Rekryterare: Matilda Karlsson, 070 235 28 5

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00

Befattning: Projektledare

Placeringsort: Stockholm, Solna

Sista ansökningsdag: 1 Januari

Känns detta som ett jobb för dig? Urval och intervjuer kommer se löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se.

Dela detta jobb

Projektledare – Stockholm

Vattenfall AB