teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Projektledare/Seniorkonsult Hållbara Teknik- och Energisystem

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-31

Ansök nu

Projektledare/Seniorkonsult Hållbara Teknik- och Energisystem

 

Granitor, tidigare Midroc, är en svensk företagsgrupp som är verksam inom fastighetsutveckling, förvaltning, entreprenad, konsult, service samt tillväxtinvesteringar i utvecklingsbolag. Inom gruppen jobbar 4400 samhälls- och industriutvecklare och omsättningen under 2020 var 7,5 miljarder kronor.

 

Aenigma stödjer aktivt våra kunder i deras utmaning att möta framtida behov vad gäller hållbara processer för sin verksamhet -allt från innovativa produktionsprocesser, till effektiv och fossilfri energianvändning samt hållbara värdekedjor. Vi medverkar så tidigt som möjligt i projektutvecklingen och strävar efter att medverka under hela projektet från idé och förstudier till design, implementering och drift. Vi söker nu erfarna medarbetare för utveckling och genomförande av projekt som bidrar till samhällets omställning av energisystemet & en klimatpositiv framtid.

Exempel på projekt som vi kommer att jobba med är:

 • CCS, dvs storskalig koldioxidfångst
 • Bioraffinaderier för framtida produktion av hållbara drivmedel

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utveckling, projektledning och genomförande av t ex förstudier, projektering och upphandling till genomförande och avslut.
 • Direkt dialog med nuvarande och framtida kunder för utveckling av nya uppdrag och affärer inom vårt verksamhetsområde.
 • Leverans av projekt inom fastställd budget, tidplan och kvalitet.
 • Kontinuerlig uppföljning samt återrapportering av projektstatus till beställare/styrgrupp eller projektägaren.

Vem är du?

Vi söker dig som drivs av att utveckla nya lösningar på tekniska utmaningar och på samma gång bidra till en hållbar utveckling. Du har troligen arbetat aktivt med projekt- och/eller affärsutveckling som projektingenjör eller projektledare. Vi tror att du har erfarenhet av energisystemfrågor - inom industrin eller på energibolag - med koppling till den pågående omställningen av energisystemet med

målet att nå ett klimatpositivt samhälle. Kanske har du jobbat som konsult och har erfarenhet från olika typer av branscher och industrier alternativt att du under en längre period jobbat med innovations- och omställningsfrågor inom en specifik bransch.

Som person bör du vara metodisk, analytisk och målinriktad, med helhetssyn på uppdraget och beställarens mål. I rollen som konsult behöver man vara lyhörd och ta egna initiativ. Du är trygg och flexibel i din yrkesroll, har hög social kompetens och lätt för att arbeta både självständigt och i team.

På Aenigma gillar vi att jobba tillsammans och värdesätter därmed din förmåga att arbeta i lag och att skapa goda relationer, internt såväl som externt. Vi tror också att du är strukturerad och är problemlösande för att, som konsult, kunna möta kundens behov och driva det vidare mot ett väl genomfört projekt.

Krav:

 • Vi ser att du innehar en ingenjörsexamen eller motsvarande yrkeserfarenhet
 • Minst 10 års yrkeserfarenhet inom industri- eller energisektorn
 • Dokumenterad erfarenhet av projekt som bidrar till samhällets omställning av energisystemet & en klimatpositiv framtid.
 • Erfarenhet av att leda projekt från början till slut
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska - i tal och skrift.
 • Du tar en ledande roll i grupper och skapar motivation och framgång för din projektgrupp.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att leda en arbetsgrupp
 • Gott kontaktnät inom industri- och energibranschen.

Vilka är vi

Aenigma AB är ett av bolagen inom Granitor-gruppen med runt 100 anställda i Stockholm, Göteborg, Avesta, Stenungssund och Lysekil. Vi är den mindre aktören i en trygg och stark koncern vilket ger oss möjligheten att samarbeta med våra skickliga systerbolag runt om i Sverige i utvecklande affärer.

Vi är ett pussel av unika kompetenser med en bred teknisk kunskap och lång erfarenhet inom branschen. Det gör att vi kan bidra som en viktig pusselbit i projekt, men vi kan också lägga hela pusslet - från före före till efter efter.

Att arbeta som konsult på Aenigma innebär en spännande och utmanande vardag. Hos oss blir du en del av en familjär företagskultur med ett nära och stödjande ledarskap där din utvecklingsresa står i fokus. Vi ger dig förutsättningen att skapa balans mellan jobb och fritid genom flexibla arbetstider och en digital arbetsplats som ligger i framkant. Vi erbjuder även goda villkor i form av konkurrenskraftig ersättning, pension, rekrytering- och uppdragsbonusar, försäkringslösningar och friskvård.

Tillsammans gör vi en positiv skillnad!

Kontakt

Om du tycker att tjänsten Projektledare/Seniorkonsult som passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar Aenigma med Jefferson Wells.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Anna Setterberg på anna.setterberg@jeffersonwells.se eller Lars Buvall på lars.buvall@jeffersonwells.se

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Projektledare/Seniorkonsult Hållbara Teknik- och Energisystem

Jefferson Wells