teknikjobb.se

Vill du arbeta i en av landets mest attraktiva framtidskommuner? Då är du välkommen till oss i superkommunen Varberg! Just nu söker vi en kvalificerad medarbetare som vill leda och samordna samhällsbyggnadsprojekt.

Mitt i Varbergs centrum pågår Stadsutvecklingsprojektet med sina tre stora delar: projekt Varbergstunneln, projekt Farehamnen och projekt Västerport. Stora ytor kommer att frigöras mitt i centrum när järnvägen läggs i tunnel. När Varbergs industrihamn dessutom flyttar sin verksamhet och anlägger en helt ny hamn kan staden växa mot havet och ge plats för den nya stadsdelen Västerport.

I Varbergs kommun är hållbar samhällsbyggnad ett prioriterat område. Kommunens vision inspirerar oss också att tillsammans arbeta för att Varberg ska bli Västkustens kreativa mittpunkt. För att nå dit är framåtanda, nytänkande, kunskap och mod ledorden för vår tillväxt, och det ska ske med hållbarhet och delaktighet som viktigaste förhållningssätt.


ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen utvecklingsprojekt arbetar med att styra, leda och samordna samhällsbyggnadsprojekt. För närvarande finns Västerport, Varbergstunneln och saneringen av kvarteret Renen i avdelningens projektportfölj. Avdelningen tillhör samhällsutvecklingskontoret som är organiserat under kommunstyrelsens förvaltning.

Som projektledare i avdelningen utvecklingsprojekt kommer du att arbeta med utmanande samhällsbyggnadsprojekt. Till en början som projektledare/samordnare i projekt Varbergstunneln och i ett senare skede som projektledare eller delprojektledare i något annat spännande samhällsutvecklingsprojekt.

Projekt Varbergstunneln är ett samverkansprojekt med fyra parter: Trafikverket, Varbergs kommun, Jernhusen och Region Halland. Huvudman för projektet är Trafikverket. Kommunen är delaktig i Trafikverkets projektorganisation och för en löpande dialog med motsvarande projektledare på Trafikverket och Jernhusen. Inom kommunen finns arbetsgrupper med representanter från berörda förvaltningar och bolag, en styrgrupp samt en koncernövergripande referensgrupp. Projektledaren är den som samordnar arbetet med projektet genom denna organisation.

Projekt Varbergstunneln genomförs i befintlig stadsmiljö parallellt med de andra projekten i staden. Varbergs kommun måste därför hantera en rad komplexa processer. Den närmaste framtiden ligger fokus på att samordna frågor om till exempel genomförande, byggnation av kommunala anläggningar som kommer påverkas samt eventuella följdinvesteringar. Som projektledare arbetar du hela tiden nära medarbetarna i stadsutvecklingsprojektet.

KVALIFIKATIONER
Du bör ha relevant civil- eller högskoleexamen inom samhällsbyggnad, stadsbyggnad eller motsvarande. Du har dokumenterad kompetens i projektledning samt flerårig erfarenhet av att leda och styra projekt. Du är van vid att bygga upp och driva en projektorganisation med många olika kompetenser, samt att bedriva projekt i samverkan med flera aktörer. Du är givetvis van vid att ta fram, och arbeta med, budget och mål. Eftersom flera av projekteten står inför byggstart har du också erfarenhet av genomförandeskedet av bygg- och anläggningsprojekt.

Det är mycket viktigt att du förstår värdet av kommunikation, både intern och extern, och har grundläggande kompetens inom området. Har du dessutom kunskap om arbete i politiskt styrda organisationer är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kvaliteter. Som projektledare kommer du att ha många och olika sorters kontaktytor: med parterna i projektet, statliga myndigheter, regionen, markägare, näringsidkare, byggföretag, media, representanter för andra förvaltningar och bolag inom kommunen. Och sist men inte minst: Kommunens invånare. Därför måste du vara kommunikativ, lyhörd och serviceinriktad. Vi vill också att du ser fördelarna med lagarbete, att du kan lyfta och stå upp för dina projektmedarbetare och att det är viktigt för dig att ha en god stämning på jobbet.


ÖVRIGT
Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Logga

Projektledare samhällsbyggnad

Företag Varbergs Kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Dela detta jobb