teknikjobb.se

Logga

Projektledare rekryteras till bygget av världens största reningsverk

Ansök nu

Projektledare rekryteras till bygget av världens största reningsverk

Stockholm Vatten och Avfall satsar stort på Stockholms framtida avloppsrening och ska nu bygga ett av världens bästa och modernaste reningsverk med miljö och hållbarhet i fokus. En väl fungerande avloppsrening som kan möta framtidens krav är en förutsättning för stadens tillväxt. Med ny teknik tänker vi långsiktigt och möjliggör utveckling av avloppsreningen även i framtiden, för stockholmarnas och Östersjöns bästa.

Arbetsområde

Henriksdals avloppsreningsverk är i mitt uppe i ett ombyggnadsskede där bygget pågår och har kommit en bra bit på väg och för att klara av att rena dryga 1,6 miljoner stockholmares avloppsvatten, med de skärpta reningskrav som gäller. Byggnationerna omfattar i stort sett hela reningsverket med bland annat en ny förbehandlingsanläggning i Sicklaberget och modifiering av befintliga biobassänger med installation av membranteknik i Henriksdalsanläggningen. Anläggningskostnaderna för om- och utbyggnaderna har kalkylerats till 5,5 miljarder kronor

För att säkerställa ekonomi, framdrift och kvalitet under fortsatt projektering, byggnation och driftsättning söker vi en Projektledare som kommer rapportera direkt till Projektchefen.

Du kommer att vara placerad på projektkontoret i Danvikscenter i nära anslutning till reningsverket och ingå i projektorganisationens ledning för Stockholms framtida avloppsrening. Vi erbjuder en tillsvidareanställning med förmånliga arbetstider, bra semestervillkor, flextid, och trevliga arbetskamrater.

Arbetsuppgifter och möjligheter

Målet är att bygga ett av världens bästa och modernaste reningsverk med miljö och hållbarhet i fokus.

Som projektledare ansvarar du för ekonomi, samordning, styrning och uppföljning av projektet för om- och utbyggnad av Henriksdals avloppsreningsverk.

Då projektet innehåller flera del- och teknikområden i flera olika faser är det projektledarens uppgift att samordna olika konsultgrupper och styra projektet mot fastställda mål samt beslutad budget och tidplan.

Du kommer att ha befogenhet att fatta beslut för att kunna ta ovanstående ansvar samt förfoga över de medel och resurser som tilldelats projektet. I projektledarens ansvar ingår att göra avrop/beställningar/ inköp, teckna avtal samt ansvarsattestera fakturor

I den här tjänsten kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Din bakgrund och personliga egenskaper

Du har med största sannolikhet en teknisk högskoleutbildning och erfarenhet från flera olika delar av bygg och anläggningsbranschen. Du har mångårig erfarenhet av projektledning av stora projekt där du har ansvarat för genomförandefasen. Kanske har det varit miljard projekt vid byggnation av VA-verksamhet, processindustri, kraft- eller värmeverk eller liknande komplexa projekt.

Du är mycket bra på att kommunicera med olika typer av kompetenser och personligheter samt har en väldokumenterad erfarenhet av att leda och ansvara för komplexa projekt med många olika teknikgrupper.

Har du erfarenhet som projektledare som både entreprenör och som beställare är det ett stort plus, finns det dessutom erfarenhet från att arbeta i ett politiskt styrt bolag är det givetvis också bra.

Körkort är ett krav liksom förmåga att obehindrat kunna kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Mer om oss

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar.  Läs mera om oss och träffa några av våra medarbetare på svoa.se/jobb

Ansökan

Låter det intressant? Skicka då in din ansökan då senast den 31/08-2021.

I den här rekryteringen samarbetar Stockholm Vatten och Avfall med Jefferson Wells, för mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Håkan Kempel på 0730-211 833 eller på hakan.kempel@se.experis.com alternativt Mattias Sahlström på 08-736 11 13.

Välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Logga
Projektledare rekryteras till bygget av världens största reningsverk

Stockholm vatten och avfall