teknikjobb.se

Projektledare inom VA-projekt till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2021-09-19

Ansök nu

Projektledare inom VA-projekt till VA SYD

VA SYD har påbörjat sin resa mot att bli en av Europas mest effektiva VA-organisationer. Med utmanande mål i en föränderlig region vill VA SYD vara en ledande aktör i det hållbara samhället. Nu söker vi en erfaren projektledare som kan axla större och komplexa VA-projekt i befintlig bebyggelse med många aktörer. Vi ser kvalitet, miljö och långsiktighet som viktiga delar för att nå vår ambition. Vill du hjälpa oss rädda en del av världen? Då ska du läsa vidare!

Som projektledare hos oss leder du VA-projekt från början till slut, detta omfattar styrning av projektering, upphandling och byggledning samt samordning med andra externa aktörer. När våra städer förtätas påverkas inte bara våra ledningar inom det specifika förtätningsområdet utan även ledningsnät nedströms kan behöva kapacitetsförstärkas. Detta samtidigt som arbetena ska samordnas med övriga entreprenader, trafiksituationer och andra ledningsägare. Här blir du en nyckel till att identifiera vilka eventuella delprojekt som behöver genomföras och hur dessa tidsmässigt ska genomföras. Du kommer driva projekt i egen regi men även samordna delprojektledarna när så behövs.

I rollen som projektledare ansvarar du både tekniskt och ekonomiskt för dina projekt. Tjänsten är placerad på enheten VA-projekt. Bland dina framtida kollegor har vissa sin tyngdpunkt inom någon del av projektorganisationen (projektledning, projektering och byggledning) medan andra jobbar bredare och har ansvar för alla delar. Till denna tjänst söker vi en person med erfarenhet från projektledning och som tar ära i det hantverk projektledning är.

Samtidigt som våra städer förtätas, orter kopplas samman och landsbygd ansluts är ambitionen att VA SYDs kunder inte ska drabbas av några driftstörningar. Dessa förutsättningar är inte motstridiga, men kräver att vi jobbar med flera olika perspektiv. På enheten VA-projekt jobbar vi därför med:

 • Att bygga om och förnya ledningsnäten för att säkra den kapacitet en växande stad behöver och förvalta en av våra mest värdefulla infrastrukturer. 
 • Att bygga överföringsledningar för att utnyttja storskalighetens fördelar eller för att skapa säkra leveranser till våra kunder.
 • Att ansluta befintlig bebyggelse med egna avloppslösningar för att minska klimatpåverkan.

Genom att varje dag se till att hitta så bra lösningar som möjligt på våra ledningsnät kan du också vara med och rädda en del av världen. 

Vi erbjuder

På Ledningsnätsavdelningen jobbar cirka 80 engagerade kollegor som tillsammans ansvarar för att bygga ut, förnya, förbättra och dokumentera ledningsnätet i VA SYDs kommuner. Det är en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Som Projektledare ges du mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. Ledningsnätsavdelningen är placerade på VA SYDs huvudkontor med lokaler nära Malmö Central. 

Vem är du?

Du har tidigare kanske jobbat med samhällsplanering, i samhällsbyggnadsprocessen eller andra typer av infrastukturprojekt. För att trivas i rollen som projektledare behöver du gilla att samarbeta och du är modig, resultat- och relationsorienterad. Vi söker dig som står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

Dina erfarenheter

Rollen som Projektledare kräver att du har:

 • Relevant akademisk examen

 • Erfarenhet av projektledning

 • Allmänna kunskaper om branschstandarden AMA samt AB, ABT och ABK.

 • Relevant arbetslivserfarenhet av beskrivna arbetsuppgifter.

 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Tidigare har jobbat inom offentlig förvaltning

 • Tekniska kunskaper kring VA

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

 

 

Dela detta jobb

Projektledare inom VA-projekt till VA SYD

VA SYD