teknikjobb.se

Projektledare inom Strategisk planering till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2021-09-26

Ansök nu

Projektledare inom Strategisk planering till VA SYD

Vill du vara med och säkra VA-försörjningen för framtida generationer? Med utmanande mål i en föränderlig region vill VA SYD vara en ledande aktör i det hållbara samhället. Som Projektledare på enheten Strategisk planering är du med och räddar världen!

Det här handlar jobbet om
I rollen som projektledare ingår att:

 • Projektleda utredningar kopplade till ledningsnätets behov av ut- och ombyggnad som ofta kräver beslut om strategiska vägval

 • Driva utredningsprojekt från problemställning till förslag på konkreta åtgärder, med fullt ekonomiskt ansvar

 • Driva projekt av mer övergripande karaktär kopplade till vårt samarbete med medlemskommunerna, som exempelvis framtagandet av en vattenförsörjningsplan eller dagvattenplan

 • Driva projekt där framtida trender och behov analyseras och strategiska ställningstaganden presenteras

Enheten Strategisk planering har i uppdrag att peka ut vilka insatser som behövs på ledningsnätet och de öppna dagvattenanläggningarna, där förtätning av städerna, ökade regnmängder, skärpta miljökrav och ett åldrande ledningsnät är några av utmaningarna att förhålla sig till. Utöver detta driver vi strategiska frågor på regional och nationell nivå för att få till nödvändiga förändringar i branschen och i samhället, ständigt med kunden och miljön i fokus. Som projektledare ser du till att beslutsfattare på olika nivåer har möjlighet att fatta modiga och kloka beslut.

Vi erbjuder
Enheten består idag av 15 personer och tillhör Ledningsnätsavdelningen, som är placerad på huvudkontoret nära Malmö C. På avdelningen arbetar omkring 80 personer med uppdrag att bygga ut, förbättra, dokumentera och analysera ledningsnätet och de öppna dagvattenanläggningarna i VA SYDs fem medlemskommuner. Förutom en spännande tjänst kommer du till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Du ges stort eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder bland annat flextid, friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare.

Vem är du?
Vi söker dig som:

 • vill arbeta i en verksamhet med tydlig miljöidentitet och som står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet 

 • har en akademisk examen inom väg- och vatten, samhällsbyggnad eller motsvarande

 • har erfarenhet av projektledning

 • har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom samhällsbyggnadsbranschen gärna med ett hjärta som klappar lite extra för VA-frågor

Som person är du resultatorienterad med god förmåga att se helheten och du har ett professionellt och effektivt sätt att samarbeta med interna och externa aktörer. Eftersom en viktig del av arbetet är att förmedla resultatet av de utredningar du utfört eller beställt, är det viktigt att du är bra på att kommunicera på svenska, muntligt såväl som skriftligt. 

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan redan idag, vi går igenom urvalet löpande!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång dygnet runt året om, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall  för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Dela detta jobb

Projektledare inom Strategisk planering till VA SYD

VA SYD