teknikjobb.se

Diarienr: GSN-2019-1395
Arbetsplats: Avdelningen mark och exploatering
Förvaltning: Stadsbyggnadsförvaltningen
Sista ansökningsdag: 2019-06-07

Vill du leda stora komplexa stadsbyggnadsprojekt i en av Sveriges snabbast växande städer? Vi söker nu fyra erfarna samhällsbyggare som kan komplettera vårt team på avdelning mark och exploatering som seniora projektledare inom stadsbyggnadsförvaltningen.

I Uppsala välkomnar vi nyskapande stadsutveckling. Uppsala kommun leder arbetet med nya stadsdelar, stationsområden, spårväg och snabbcykelleder, rum för innovativa bostads­projekt, för näringslivets utveckling, nya evenemangsarenor och samhälls­service. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för stadens utveckling. Uppsalas satsningar inom stadsutveckling, tillväxt och hållbarhet gör att staden inte bara är årets globala klimatstad, årets tillväxtkommun, Sveriges bästa cykelstad utan också Sveriges bästa stadskommun att leva och bo i.

Ditt uppdrag

Som projektledare förverkligar du kommunens högt ställda mål och visioner inom stadsbyggnad från idé till verklighet. Du leder och samordnar stadsbyggnadsprojekt i nära samarbete med byggaktörer, konsulter och andra samhällsaktörer. Du är länken mellan planering och genomförande i ett nätverk av personer med olika kompetenser inom samhällsbyggnad. Du möjliggör stadens utbyggnadstakt och säkrar framdrift genom att föra människor samman, hålla i projektens budget och arbeta aktivt med styrningen av projekten.

Du företräder stadsbyggnadsförvaltningen i projekt du leder och du bereder underlag för beslut och överläggning i kommunstyrelsen och i stadsbyggnadsförvaltningens övriga utskott och nämnder. I rollen ingår även att företräda Uppsala kommun genom att förhandla och träffa överenskommelser och avtal vid exploatering, köp, försäljning och upplåtelse av mark samt ta fram underlag till utredningar och göra ekonomiska analyser.

Din bakgrund

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av projektledning eller andra strategiskt viktiga eller ledande roller i stora komplexa samhällsbyggnadsprojekt. Du är van att presentera komplexa projekt för beslutsfattare och har god förhandlingsvana. Du har även en högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, exempelvis lantmäteri, samhällsplanering, fastighetsekonomi, infrastrukturplanering, fastighetsjuridik eller liknande.

Som person tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat och är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du har god ledarskapsförmåga, är intresserad av att skapa positivt arbetsklimat och vill utveckla ditt ledarskap inom projekten. Vi ser också att du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har även en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du möjlighet att tillsammans med engagerade och trevliga kollegor göra skillnad för staden och bidra till nyskapande stadsutveckling. Eftersom vi har många spännande projekt på gång kan vi erbjuda ett intressant och utvecklande arbete som projektledare hos oss. Vårt kontor har stadens bästa pendlarläge och är beläget tre minuter från perrongen vid Uppsala Centralstation.

Upplysningar

Om du tycker att tjänsten låter som ett naturligt vidare steg i din karriär så skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar vi med Fasticon Kompetens AB. För att söka tjänsten, registrera ditt cv på www.fasticonjobb.se och bifoga ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 7 juni 2019Har du frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Rickard Frykendahl på rickard.frykendahl@fasticon.se eller på 073-447 52 34.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur, idrott och fritid samt fastighet. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Avdelningen för mark och exploatering består av ett 30-tal personer fördelade på tre enheter. Vi som arbetar här har en stor bredd av erfarenheter och utbildningsbakgrund. Hos oss både ingår du i och är med och leder team som arbetar nära tillsammans.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Logo

Projektledare inom stadsbyggnad

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-07

Ansök nu

Dela detta jobb