teknikjobb.se

Projektledare inom samhällsbyggnad till SIS

Ort
Utgår

2021-08-22

Ansök nu

Projektledare inom samhällsbyggnad till SIS

Vi behöver förstärka sektionen för samhällsbyggnad med en projektledare. Har du erfarenhet av att driva processer och leda grupper framåt? Kan du skapa relationer och förtroende? Nu finns möjligheten att leda svenska och internationella grupper som projektledare i sektionen.

SIS standardiseringsavdelning består av ca 100 personer. Som medarbetare i sektionen för samhällsbyggnad hamnar du i en engagerad grupp på ca 13 personer som vidareutvecklar verksamheten och varandra.

Uppdraget
Som projektledare ansvarar du för att initiera, driva och utveckla standardiseringsarbete tillsammans med deltagare från företag, myndigheter, offentlig sektor, branschorganisationer och intresseföreningar. I arbetet ingår att skapa intresse för standardisering och att initiera ny standardisering som svenska aktörer ser behov av. Du håller dig informerad om omvärldsfaktorer som påverkar våra deltagare så att vårt arbete är relevant och löser sektorns utmaningar.

Du leder arbetet framåt och skapar kreativa diskussioner, driver konsensus och samordnar svenska synpunkter inom internationell standardisering. Du samarbetar med både kolleger och deltagare såväl nationellt som internationellt och bidrar till att företräda Sverige och svenska intressen i internationella sammanhang. Du kommer också att bidra med specifik kunskap kring standardiseringsprocessen, som vi utbildar dig i när du har börjat hos oss.

Under normala omständigheter förekommer resor utomlands och i Sverige.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom samhällsbyggnadssektorn eller energiteknik eller motsvarande och med fördel har arbetat som projektör, projektledare, handläggare inom kommunal verksamhet, fastighetsförvaltning eller fastighetsutveckling. Vi ser att du har erfarenhet av projektledning/processledning alternativt annan erfarenhet av att leda.

Sektionen ansvarar för standardisering inom samhällsbyggnad exempelvis inom byggprodukter, konstruktion, hållbarhet och informationshantering och det är meriterande om du har erfarenhet inom något av dessa områden. Eftersom arbetet sker både på nationell och internationell nivå behöver du ha god förmåga att kommunicera både på engelska och svenska. Kunskap i Office-paketet är ett krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rollen kräver att du är en god relationsbyggare och att du har en mycket god kommunikativ förmåga. Du trivs med att organisera och leda möten och med att arbeta i team. Du har förmågan att skapa och underhålla nätverk internt och externt. Du förstår vikten av gemensamma arbetssätt i administrativa processer och system. Vidare har du god vana vid ett digitalt arbetssätt.

Du är trygg i dig själv, lyhörd och strukturerad. Du behöver också ha förmågan att tänka nytt, vara nyfiken och öppen för andras perspektiv, ha öga för detaljer utan att tappa helheten, vara orädd och kunna stå för fattade beslut. Ett prestigelöst förhållningssätt är viktigt i verksamheten och i förhållande till våra deltagare.

Ytterligare information
Har du frågor är du välkommen att kontakta Nina Schröder sektionschef Samhällsbyggnad, 08-555 521 44. Är du intresserad, ansök då senast 2021-08-22. Urval och intervjuer kommer att ske efter sista ansökningsdag.

Provanställning tillämpas.

Dela detta jobb

Projektledare inom samhällsbyggnad till SIS

Svenska institutet för standarder