teknikjobb.se

Projektledare inom informationsteknik och ledningssystem till SIS

Ort
Utgår

2021-10-30

Ansök nu

Projektledare inom informationsteknik och ledningssystem till SIS

SIS arbetar med att utveckla standarder på nationell, europeisk (CEN) och internationell (ISO) nivå. Vi behöver förstärka sektionen för informationsteknik och ledningssystem med en projektledare som kan bidra till att nå vårt mål att bli världens bästa standardiseringsorganisation. Har du bakgrund inom informationsteknik och vill driva processer och leda grupper framåt? Är du dessutom duktig på att skapa relationer och förtroende? Nu finns möjligheten att leda svenska och internationella grupper som projektledare inom standardisering!

SIS standardiseringsavdelning består av ca 100 personer. Som medarbetare i sektionen för informationsteknik och ledningssystem hamnar du i en engagerad grupp på ca 15 personer som vidareutvecklar verksamheten och varandra.

Uppdraget
Som projektledare ansvarar du för att initiera, driva och utveckla standardiseringsarbete tillsammans med experter från företag, myndigheter, offentlig sektor, branschorganisationer och intresseföreningar. I arbetet ingår att skapa intresse för standardisering och att initiera och starta nya arbeten som svenska aktörer ser behov av.

Du leder arbetet framåt genom att strukturera och facilitera, skapa kreativa diskussioner, driva konsensus och samordna svenska synpunkter. Du samarbetar med både kollegor och experter såväl nationellt som internationellt och bidrar till att företräda Sverige och svenska intressen på internationella möten. Du kommer också att bidra med specifik kunskap kring standardiseringsprocessen, som vi utbildar dig i när du har börjat hos oss.

Några exempel på arbetsuppgifter kan vara att upprätta verksamhetsplan, skapa och följa upp budget, administrera omröstningar, rekrytera experter till kommitté, skriva agendor, föra protokoll, följa upp beslut, driva utveckling av standarder och hålla föredrag om kommitténs arbete.

Resor utomlands och i Sverige förekommer under normala omständigheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk examen inom informationsteknik eller inom närliggande områden. Du tycker om att driva processer/projekt och har vana av att leda och skapa förutsättningar för en grupps framdrift.

Sektionen ansvarar för standardisering inom områden så som AI, big data, IoT, informationssäkerhet, geodata, intelligenta transportsystem, samhällssäkerhet, kvalitetsledning och innovationsledning och det är meriterande om du har erfarenhet eller kunskap inom något av dessa områden. Vidare är det meriterande med tidigare erfarenhet från internationellt arbete eller arbete med standarder. Arbetet sker både på nationell och internationell nivå varvid du behöver ha god förmåga att kommunicera både på engelska och svenska. Kunskap i Office-paketet är ett krav.

Då vi står inför förändringar så är det meriterande om du har erfarenhet av XML och/eller API:er då detta kommer vara återkommande inslag i framtidens standarder.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rollen kräver att du är en god relationsbyggare, duktig administratör och att du har en mycket god kommunikativ förmåga. Du trivs med att organisera och leda möten, arbeta i team och har förmågan att skapa fungerande nätverk och gemensamma arbetssätt. Du är trygg i dig själv, lyhörd och strukturerad. För att lyckas behöver du trivas med externa kontakter och kunna ta initiativ samtidigt som du kan jobba mål- och teamorienterat och i administrativa processer och system. Du behöver också ha förmågan att tänka i nya banor, vara orädd och kunna stå för tagna beslut. Ett prestigelöst förhållningssätt är viktigt inom sektionen och i förhållande till våra kunder.

Ytterligare information
Har du frågor är du välkommen att kontakta Johan Dahlgren sektionschef Informationsteknik & Ledningssystem, 08-555 520 93.

Är du intresserad, ansök då senast 2021-10-31. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Provanställning tillämpas.

Dela detta jobb

Projektledare inom informationsteknik och ledningssystem till SIS

Svenska institutet för standarder