teknikjobb.se

Vi söker en

projektledare till vår ingenjörsavdelning för maskinteknik med inriktning ugnar och energi. Brinner du för att arbeta med energieffektivisering och förbränning tillsammans med andra ingenjörer? Motiveras du av att utveckla nya och befintliga ugnsprocesser på ett kostnadseffektivt sätt? Ser du det som spännande att som ingenjör inom Global Technology få möjligheten att arbeta med produktionsanläggningar globalt? Isåfall har vi en tjänst för dig!

Vi söker dig som

har du en universitetsexamen inom naturvetenskap, maskin, processdesign eller kemiteknik och gärna med energi och förbränning i kursinnehållet. Har du erfarenhet inom processindustri, värmeverk eller liknande är det en fördel men för rätt person kan vi också se en nyutexaminerad. Du skall ha lätt för att samarbeta och kommunicera både på svenska och engelska samt tycka det är kul att arbeta produktionsnära.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad på Höganäs Sweden AB i Höganäs. Global Technology, där du kommer arbeta, samlar vår kärnkompetens inom process och utrustning. Avdelningen stöttar de olika anläggningarna i världen med projektgenomförande och implementering.

Ann-Cathrin Hellsén, chef för Furnace & Energy, blir din chef. Du kan räkna med att det blir resor i tjänsten ca 20-50 dagar per år. I din roll kommer du, utöver anställda på Höganäs anläggningar, även ha kontakter med leverantörer av utrustning, konsultbolag, universitet och intresseorganisationer.

Du kommer huvudsakligen att arbeta som projektledare/delprojektledare med att utveckla och bygga våra produktionsugnar.

Arbetet omfattar värme- och strömningsteknisk beräkning, design av värmebehandlingslinjer, utredning av olika tekniska alternativ med lönsamhetsbedömning, konstruktion, upphandling med hjälp av inköpsavdelningen samt uppförande av produktionsanläggningar och processer med överlämnande till produktionsenhet. Konstruktionsarbetet genomförs till stor del med hjälp av inhyrda konsulter.

Huvudkontoret, där du kommer att vara placerad, ligger i vackra Kullabygden och är granne med både hav och Kullabergs naturreservat vilket ger dig möjlighet till en aktiv fritid. Större städer som Köpenhamn, Malmö och Helsingborg, med allt vad de har att erbjuda, ligger endast en kort buss- eller tågresa bort.

Är detta rätt utvecklingsmöjlighet för dig? Du kan få mer information om tjänsten via chefen för avdelningen, se nedan, eller om vårt företag av fackliga kontaktpersoner som du når via vår växel 042-338000.

Att jobba på Höganäs

Vår ambition är att vara en arbetsplats där du känner att jobbet bidrar till att skapa mening i tillvaron. Vi har en tydlig ledningsfilosofi och du liksom vi ser det som självklart att det är genom samarbete och prestigelöshet vi utvecklar varandra och vår arbetsplats.

Vi ser alla som arbetar här, oavsett position, som ledare när vi tar oss an de utmaningar världen – och vi - står inför. I nära samarbete med vår omvärld styr vi mot vår vision om ett hållbart samhälle – Inspirera industrin att göra mer med mindre.

Mer om Höganäs

Höganäs är världens ledande tillverkare av järn- och metallpulver. Vi ser oändliga möjligheter med våra produkter. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi framtidens bilkomponenter, produkter för lödning, elektriska motorer och system för hållbar energiproduktion. Höganäs, som grundades 1797, hade en omsättning på 8 223 miljoner år 2017. Ägare är Lindéngruppen och Wallenberg-ägda FAM.

Contact person

Viveca Bergman
viveca.bergman@hoganas.com

Ann-Cathrin Hellsén
Manager, Furnace & Energy
+46 42338932
Ann-Cathrin.Hellsen@hoganas.com

Logo

Projektledare, ingenjör inom ugn och energi

Företag Höganäs AB
Ort
Utgår

2019-02-28

Ansök nu

Dela detta jobb