teknikjobb.se

Projektledare för stora stadsbyggnadsprojekt till Plankontoret

Ort
Utgår

2021-01-21

Ansök nu

Projektledare för stora stadsbyggnadsprojekt till Plankontoret

Om arbetsplatsen

Till kommunens Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning söker vi nu en projektledare för stora stadsbyggnadsprojekt.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner med många spännande projekt på gång, såväl förtätningsprojekt i innerstaden som helt nya bostadsområden i ytterstaden och kommunen i övrigt. Ett av dessa projekt är stadsbyggandsprojekt Ostlänken. Projektet innebär att en ny dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Stockholm (Järna) och Linköping ska byggas. Parallellt med kommunens planeringsprocesser arbetar Trafikverket med en lokaliseringsutredning för Ostlänkens dragning genom Linköping. Kommunens planering omfattar ett nytt resecentrum i nytt läge öster om Stångån, utveckling av den nya stadsdelen Stångebro och av miljön runt Stångån.

Arbetsbeskrivning

Inledningsvis kommer din huvudsakliga arbetsuppgift bli projektledning av stadsbyggnadsprojekt Ostlänken, men över tid kommer du också att arbeta med andra komplexa stadsbyggnadsprojekt.

Som projektledare för stadsbyggnadsprojekt Ostlänken ska du verka för bästa möjliga lösning för järnvägen genom Linköping och de förutsättningar det innebär för kommunens utveckling. Din roll är att samordna, driva och följa upp kommunens arbete för att möjliggöra och förbereda kommunen för Ostlänken. Det innebär att du samordnar ett stort antal delprojekt, alltifrån översiktsplaneprojekt till exploaterings- och driftsprojekt. Du ansvarar för kommunens deltagande i Trafikverkets arbete med lokaliseringsutredning och kommande järnvägsplan samt för framtagande av underlag inför förhandlingar med Trafikverket. Vidare är du är föredragande i projektets referens- och styrgrupp. I uppdraget ingår också löpande informationsansvar till övriga förvaltningar och externa parter. Att planera olika typer av externa och interna kommunikationsinsatser är också en del av uppdraget. Till din hjälp finns kontorets olika stödfunktioner bestående av projektplanerare, controller, kommunikatör och administratör.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är van att analysera komplexa frågor, se sakers långsiktiga betydelse, förutse konsekvenser och anpassa ditt handlade efter detta. Samtidigt är du lösningsorienterad och skicklig på att sätta mål och kommunicera dem till din omgivning. Du har en naturlig pondus, är trygg i dig själv och har god självinsikt. Vi vill att du har ett gott samarbete med andra samtidigt som du är självgående och på egen hand driver arbetet framåt. Som person är du strukturerad och kan prioritera och planera arbetet på ett effektivt sätt.

Vi vill att du har högskoleutbildning inom samhällsplanering, lantmäteri/samhällsbyggnad, väg- och vatten eller annan utbildning och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har mångårig erfarenhet av arbete inom samhällsbyggnadssektorn och av att projektleda komplexa projekt. Meriterande är om du har erfarenhet av kommunal förvaltning och infrastrukturprojekt.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 6146

Kontaktperson:

Alisa Basic, Kontorschef, Plankontoret, 013-20 68 85

Per-Arne Friberg, Facklig företrädare, SACO, 013-20 65 63, Per-Arne.Friberg@linkoping.se

Helene Larsson, Rekryteringskonsult AS&B Executive, 070-2655682, helene.larsson@ASB-Executive.se

Emelie Törnvall, Rekryteringskonsult AS&B Executive, 070-6181158, emelie.tornvall@asb-executive.se

Dela detta jobb

Projektledare för stora stadsbyggnadsprojekt till Plankontoret

Linköpings kommun