teknikjobb.se

Vill du arbeta med att beställa och genomföra projekt inom hamninfrastruktur? Som projektledare på Stockholms Hamnars projektenhet arbetar du med investerings- och underhållsarbeten som har strategisk betydelse för Stockholmsregionens utveckling.

Projektenheten ansvarar för att genomföra investerings- och underhållsprojekt i Stockholms Hamnars alla anläggningar vilka omfattar allt från slussar till järnvägsspår.

Som projektledare är din främsta uppgift att beställa och genomföra projekt ”från ax till limpa”. Projekten är omväxlande och med inriktning mot markanläggningar, ledningsarbeten och hamninfrastruktur. Du arbetar även med att stödja den tekniska förvaltningen med t.ex. tekniska utredningar och samverkan med Stockholms stads övriga förvaltningar och bolag.

I första hand arbetar du i Stockholm men du kommer också att driva projekt i Kapellskärs hamn och Nynäshamns hamn. Du ingår i ett team av projektledare som arbetar nära den tekniska förvaltningen och du rapporterar till teknikchefen. Vi sitter i moderna lokaler med sjöutsikt i Frihamnen i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

 • Du deltar i och leder projekt från planering till genomförande.

 • Du ser till att projektet följer uppställda mål vad gäller ekonomi, tid, teknik, kvalitet och miljö.

 • Du ser till att projekten får de myndighetstillstånd som krävs och att krav i befintliga tillstånd efterföljs.

 • Du stöder den tekniska förvaltningen med utredningar och rapporter.

 • Du upphandlar, avropar och kravställer projektresurser via inköpsenheten.

 • Du samverkar med externa och interna aktörer, myndigheter och organisationer.

 • Du arbetar med ständiga förbättringar, kostnadseffektiviseringar samt med utvärdering av arbetsmetoder, processer och rutiner inom projektprocessen.

 • Du är tekniskt sakkunnig inom bolaget inom dina specialområden.

 • Du agerar även byggledare och projekteringsledare i mån av tid.

Det här tar du med dig in i rollen

 • Ingenjör på högskolenivå, eller motsvarande arbetslivserfarenhet som Stockholms Hamnar bedömer likvärdigt.

 • Mer än tre års erfarenhet av projekt- och/eller byggledning inom anläggningsprojekt med inriktning mot mark och VA.

 • Erfarenhet av att vara beställare och kravställare av anläggningsprojekt.

 • Kunskap om och erfarenhet av entreprenadjuridik och LOU/LUF samt vana att arbeta inom AF AMA-systemet.

 • Erfarenhet av att samarbeta med myndigheter, entreprenörer, kommuner och konsulter.

 • Erfarenhet av projektering är meriterande.

 • Erfarenhet som entreprenör är meriterande.

 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

 • B-körkort.

Vi söker en drivande projektledare som är van att arbeta självständigt, som väger samman komplex information med olika typer av hänsynstaganden och som visar gott omdöme i agerande och beslut. Du är noggrann, strukturerad och håller ordning och reda i dina projekt.

Arbetet innebär kontakter med många olika parter och därför är det viktigt att du har lätt för att samarbeta. Integritet, prestigelöshet, konstruktivitet och engagemang är egenskaper som uppskattas mycket. Du drivs av att leverera något som håller vad det lovar idag och i framtiden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Som anställd på Stockholms Hamnar arbetar du på ett modernt företag med strategisk betydelse för Stockholmsregionens utveckling. Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för egna initiativ i en händelserik miljö med trevliga kollegor och bra personalförmåner. Håller du dessutom med om att en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje för alla kommer du att trivas hos oss på Stockholms Hamnar.

Stockholms Hamnar värnar om att ha en öppen atmosfär och att våra anställda har ett stort engagemang i sitt arbete och för verksamheten. Läs mer om hur det är att arbeta hos oss

Vi ser fram emot din ansökan

Om du tycker att tjänsten som projektledare passar väl in på dig och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan senast 22 augusti 2021. Kallelser till intervju kommer att ske under vecka 34. Intervjuer hålls digitalt via skype under vecka 35 och 36.

Har du frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Sebastian Zaar, teknisk chef, sebastian.zaar@stockholmshamnar.se. För frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du Morgan Sehlberg, rekryteringskonsult, morgan.sehlberg@stockholm.se.

Vid tillsättning av tjänsten genomförs en bakgrundskontroll och då tjänsten är säkerhetsklassad genomförs även en registerkontroll och säkerhetssamtal innan anställning. Provanställning kan tillämpas.

Stockholms Hamnar arbetar för en alkohol- och drogfri arbetsmiljö. Därför kan slumpmässiga drogtester förekomma under anställningen.

Stockholms Hamnar arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

 

Projektledare för anläggningsprojekt - mark och VA

Ort
Utgår

2021-08-31

Ansök nu

Dela detta jobb