teknikjobb.se

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Vellinge kommun erbjuder sina anställda goda kompetensutvecklingsmöjligheter, flexibel arbetstid, en generös friskvård, en trevlig och trygg arbetsmiljö, samt rimlig arbetsbelastning. Här kan du förvänta dig att få arbeta med kvalitativt socialt arbete och arbetsgivaren är positivt inställd till att lyssna till medarbetarnas idéer kring utveckling av arbetet och organisationen.

Individ- och familjeomsorgen söker nu en projektledare till Arbete och etablering Utförare för att leda ett nyligen beviljat ESF-projekt (Europeiska socialfonden) med fokus på att stötta de som står långt ifrån arbetsmarknaden. Projektet löper över två år med slutdatum i februari 2023.

Inom enheten Arbete och Etablering Utförare arbetar vi också med traditionella arbetsmarknadsinsatser samt mottag av nyanlända.

 

Arbetsbeskrivning

ESF-projektet Nya vägar i Vellinge är ett samverkansprojekt mellan Vellinge och Svedala kommuner. Målet med projektet är att ge stöd och hjälp till individer som står allra längst från arbetsmarknaden. I projektet arbetar vi med personlig uppföljning, vägledning samt motiverande och förrehabiliterande aktiviteter. Projektet syftar till att bryta isolering, inge hopp och skapa tro på individens egen förmåga att med rätt stöd ta steg närmare självständighet, självförsörjning och hälsa.

Vi söker nu en erfaren, hands on, projektledare med passion för, och erfarenhet inom arbete med målgruppen. Du är van att leda projekt med fokus på arbetsmarknadsåtgärder, eller liknande. Du har förmåga att skapa hållbar samverkan med människor och organisationer.

Som projektledare är du spindeln i nätet. Du leder, organiserar och koordinerar projektet löpande. Arbetet innefattar även att arbeta aktivt med kommunikation med samverkansparter både internt och externt. Projektet kommer att ställa krav på att projektledaren har förmåga att administrera och kontrollera att dokumentation och projektrapporteringar fungerar. Du trivs med att skapa struktur för dig själv, projektgruppen och deltagarna.

Som projektledare har du det överordnade ansvaret för att varje enskild individ i projektet får det stöd och den hjälp den behöver för att utvecklas och nå sina mål. För att säkerställa detta, arbetar du även operativt med deltagarna i projektet, tillsammans med övriga projektgruppen.

Till din hjälp i projektet kommer du att ha fyra projektmedarbetare och en administratör. Då du är den direkta arbetsledaren för projektgruppen är det viktigt att du är en teambyggare som trivs i en dynamisk miljö och som ser hur olikheter kan matchas och skapa en större helhet som driver projektet framåt.

Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske under annonseringstiden.

 

Kvalifikationer

Universitet- eller Högskoleutbildning - Krav Krav på minst ett av följande universitet- eller högskoleutbildning: socionom, jur kand, eller kandidatexamen inom statsvetenskap eller ekonomi.

Projektledning- Krav/meriterande Tidigare erfarenhet av att arbeta med projektledning av större projekt är ett krav. ESF-projektledarskap är meriterande.

Helhetssyn - Krav Identifierar hur organisationens delar påverkar varandra. Ser hur händelser utanför organisationen kan komma att påverka den. Ser samband mellan olika system. Agerar utifrån en helhetssyn för organisationens bästa.

Kommunikativ (skriftlig) - Krav Uttrycker sig välformulerat och tydligt i skrift. Skriver språkligt och grammatiskt korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och målgrupp.

Kommunikativ (muntlig) - Krav Uttrycker sig välformulerat och tydligt i tal. Försäkrar sig om att mottagaren har uppfattat budskapet korrekt. Anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Lyssnar aktivt på andra och ställer frågor för att få förtydliganden. Använder tonläge och kroppsspråk för att förstärka budskapet.

Strukturerad - Krav Planerar, organiserar och prioriterar sitt arbete på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Sätter upp och håller tidsramar.

Samarbete - Krav Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål. Delar med sig av sin kunskap.

Projektledningsutbildning är meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-01-04
Tillträde sker efter överenskommelse
Slutdatum: 2022-12-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-09
Referensnummer: C43092

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

 

Kontaktpersoner

Veronica Öjfelth, Projektledare

Dennis Mårtensson, Enhetschef

Logga

Projektledare - ESF

Företag Vellinge kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-31

Ansök nu

Dela detta jobb