teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Projektledare bygg & damm - Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2023-02-09

Ansök nu

Projektledare bygg & damm - Vattenfall Vattenkraft

About the job

Har du erfarenhet från bygg- och anläggningssektorn och gillar att arbeta med projekt från ax till limpa? Har du erfarenhet av dammsäkerhetsfrågor? Då kanske vi har jobbet för dig!

Vattenfall Vattenkraft rekryterar nu en projektledare som kommer att arbeta med bygg- och dammprojekt och ha en viktig roll i arbetet med dammsäkerhetssamordning. Arbetet är omväxlade, roligt, ansvarsfullt - du kommer att arbeta i en miljö som präglas av kompetens, utveckling och positiva människor som gärna delar med sig av kunskaper.

Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet för att möta krav från omvärlden och ser gärna att du med dina erfarenheter kan bidra till vår fortsatta utveckling. Du kommer att ingå i avdelning Projekt Bygg & Damm, vi är idag 10 projektledare som är geografiskt sprida från Trollhättan till Jokkmokk. Den här tjänsten är placerad i Sundsvall.

Projektledare för bygg- och dammprojekt

Du kommer att arbeta med projekt längs Indalsälven. Som projektledare skapar du förutsättningar och säkerställer att uppsatta projektmål kan nås. Du är involverad hela vägen från förstudier och planering till genomförande och överlämning av färdigt projekt. Du kommer bland annat att:

 • Planera och driva investeringsprojekt med varierande komplexitet och storlek

 • Leda och engagera projektresurser (både interna och externa) och samarbeta med olika funktioner inom Vattenfall Vattenkraft

 • Arbeta med inköpsfrågor (vi lyder inte under LOU och i upphandlings-/inköpsprocessen har du stöd av vår inköpsavdelning)

 • Ansvara för prognoser, ekonomisk uppföljning, projektets arbetsmiljö, miljö, kvalitet och tidsstyrning

 • Säkerställa att dammsäkerhetsaspekter följs

 • Ansvara för rapportering och systematisk avvikelsehantering.

Dammsäkerhetssamordnare (DSS)

Som DSS fungerar du som en länk mellan vår Dammsäkerhetsavdelning och enheterna Produktion och Underhåll när det gäller dammsäkerhetsfrågor. Exempel på frågor och arbetsuppgifter:

 • Samordna och planera för genomförande av inspektioner, övervakning, verifikationskontroller

 • Regelbundna, årliga damminspektioner inklusive mätutvärdering

 • Fördjupade damminspektioner och tillståndskontroller

 • Tillämpa dammsäkerhetsprocessen och styrning som gäller för den

 • Projektleda dammunderhållsåtgärder

 • Arbetet med dammsäkerhetssamordning innebär också ansvar för rapportering och systematisk avvikelsehantering.

Your profile

Dina kvalifikationer som projektledare och DSS

 • Eftergymnasial utbildning (högskola, universitet, KY, YH) med inriktning bygg och anläggning, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet

 • Gedigen erfarenhet av projektledning, investeringsprojekt och entreprenadjuridik

 • Erfarenhet av anläggningssektorn och entreprenadbranschen

 • Goda kunskaper i svenska (tal och skrift), kunskaper i engelska är önskvärt

 • Körkort (B) och möjlighet att resa i tjänsten.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av vattenbyggnad och om du arbetat med dammbyggnadsfrågor och/eller dammkonstruktioner. Kunskaper inom mekanisk konstruktion och el är ett plus.

Vi söker dig som är drivande, strukturerad och bra på att prioritera. Ditt sätt att arbeta främjar samarbete mot tydliga och gemensamma mål. Du ser möjligheter i förändring och när din planering ställs på prov, eller nya situationer uppstår, har du förmågan att tänka om och hitta nya lösningar.

Du tar ansvar och ser till att projekten genomförs med fokus på säkerhet, kvalitet och kostnad. Du förblir motiverad - även om du stöter på motgångar - och arbetar tills att projekten är klara och resultat uppnådda.
Additional information

Placeringsort och ansökan

Den här tjänsten är placerad i Sundsvall. Oavsett placering är resor en del av arbetet.

Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 9:e februari, 2023. Har du frågor om din ansökan eller ansökningsportalen kontakta rekryterare Andreas Nordgren, 070-002 67 97

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten, kontakta gärna rekryterande chef Mattias Nygren, 070-395 18 10. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Carl Johansson Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss, välkommen med din ansökan!

Tillsammans arbetar vi för en fossilfri framtid. Vattenkraft står för en stor andel av Vattenfalls totala elproduktion, och det är det viktigaste förnybara energislaget såväl inom Vattenfalls produktion som i det europeiska energisystemet.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning.

About the company

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet! 

Dela detta jobb

Projektledare bygg & damm - Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB