teknikjobb.se

Om arbetsplatsen
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatten och rena avlopp. Förvaltningen har även en gemensam kundservice. Förvaltningens mål är att leverera rätt tjänst till rätt kvalité utifrån kundernas behov.

Efterfrågad tjänst ingår organisatoriskt i Enhet Verk, inom verksamheten Vatten och avfall, som består av 21 personer. Enhetens huvudsakliga uppgift är att förvalta och utveckla de vatten- och avloppsreningsverk som är belägna i Motala och Vadstena kommun, totalt 18 stycken. Dessutom ansvarar enheten för drift och skötsel av kommunernas spill- och dagvattenpumpstationer, tryckstegringsstationer samt dricksvattenreservoarer, totalt 123 anläggningar. Styrning av processer och maskinell utrustning är en central del av vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Vi avser nu att förstärka vår el/automations-grupp med en projektledare för att på ett bättre sätt hantera våra framtida utmaningar. Som projektledare med inriktning mot automation driver du eller medverkar i projekt inom VA ifrån tidigt skede till färdigställande. Projekten är av varierande storlek och karaktär. Som projektledare kommer du att arbeta med att ta fram utredningar, kostnadsberäkningar, förfrågningsunderlag, utvärdera anbud samt ansvara för genomförandet av projekt. Du kommer att ansvara för tidplan, ekonomi och kvalitet i dina projekt. Till din hjälp finns en bredd av kompetenser inom enheten.

I tjänsten ingår även att på ett övergripande plan ta fram strategier och planera för utveckling och förnyelse, inom automationsområdet, i syfte att effektivisera och optimera befintliga system och processer.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har fördjupade kunskaper inom automation med flerårig erfarenhet av att arbeta med PLC/SCADA och att ansvara för projekt. Du har för rollen relevant utbildning. Tidigare erfarenhet av VA-verksamhet är meriterande.

Som person är du trygg och stabil samt har en god förmåga att självständigt driva på, strukturera ditt arbete och fatta beslut. Projektledarrollen innebär många olika kontaktytor där god samarbetsförmåga är av yttersta vikt.

Även erfarenhet från projektering, upphandling, kalkylering eller entreprenader är meriterande. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift och har god förmåga att kommunicera.

B-körkort är ett krav.

Anställningen
Typ av anställning: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Referensnummer: TSF 29/20

Kontaktperson(er)
Mattias Strid

0141-22 51 16

Enhetschef Verk

mattias.strid@motala.se

Fackliga företrädare
Anders Johansson

Driftingenjör

anders.johansson@motala.se

Övrigt
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Projektledare Automation

Företag Motala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-20

Ansök nu

Dela detta jobb