teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Projektledare

Ort
Utgår

2022-09-02

Ansök nu

Projektledare

Avdelningen Investeringsprojekt, med totalt ett 60-tal projektledare, ansvarar för ca 200 olika investeringsprojekt. Sektionen Lokalbanor Järnväg ingår som en av fem portföljer inom avdelning Investeringsprojekt och ansvarar för över 60-tal projekt med en årlig omsättning på ca 1,2 miljarder kronor. På avdelning Investeringsprojekt blir du en del av ett engagerat, generös och kompetent kollegial med vilja att skapa leveranser för nöjda resenärer.

Om tjänsten

Vi söker nu två Projektledare med starkt fokus på projekteringsledning.
Du leder beställarens arbete med projekteringsuppdrag i vissa fall redan från lokaliseringsutredning, och vidare avseende kravställning, framtagning av systemhandling, processen avseende bygghandlingsskeden, arbete under genomförandeskedet till överlämning av relationshandlingar.  Pågående möjliga aktuella infrastrukturprojekt för dig finns inom trafiksystemen Saltsjöbanan, Roslagsbanan eller Spårväg Syd.

Rollen karakteriseras av att hantera stora mängder gränssnitt såsom systemtekniska beroenden till andra trafikslag, framtagande av och förvaltning av avtal med privata och offentliga parter samt organisatoriska gränssnitt inom och utanför trafikförvaltningen.

Du får bland annat jobba med:

 • Identifiera projekteringsförutsättningar i form av kravbaseline
 • Kontinuerlig analys och styrning av projekteringsuppdragets definierade mål, nytta samt ramar för tid, kostnader utifrån beställningen
 • Ansvara för resursplanering, anskaffning och hantering genom prioritering och fördelning av resurser inom uppdraget
 • Säkra och utveckla att strukturen i uppdraget är logisk och effektiv
 • Leda upprättande av systemhandling och bygghandling
 • Ansvara för att tekniska riktlinjer tillämpas och säkerställa avstegshantering
 • Leda projekterings-, ekonomi och andra arbetsmöten med projektörer
 • Följa upp projekteringsuppdragets framdrift och rapportera status till projektledare/program- eller delportföljledare
 • Vara ansvarig för granskningsarbetet av leveranser både för externa och interna resurser
 • Vara stöd och förbereda underlag till program, delportfölj och projektledare

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som Projektledare med projekteringsprofil, är du en trygg och kommunikativ ledare. Du har en förmåga att motivera, engagera och skapa en känsla av delaktighet och också förse andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är van att samordna en projektorganisation i ett komplext sammanhang och du bidrar till att skapa förtroendeingivande dialog med olika intressenter.

Du har god förmåga att arbeta kvalitativt, strukturerat och metodiskt i förberedande av beslut och kan bolla mellan strategiska, taktiska och operativa frågor samt urskilja vilka som är särskilt kritiska.

Vidare har du:

 • Teknisk högskoleexamen eller motsvarande inom relevant område
 • Minst 5 års uppdrags/projekteringsledarerfarenhet med dokumenterad erfarenhet av ledning av infrastruktur/anläggning eller samhällsbyggnad (ex kollektivtrafik, järnväg, bygg- och anläggning)
 • Erfarenhet av komplexa uppdrag med många teknikområden
 • Erfarenhet av faserna i projektlivscykeln; inriktning, planering, projektering och genomförande 

Det är meriterande om du har utbildning inom projektledning och projektmetodik samt utbildning inom förändringsledning eller processledning. Har du även kunskap om branschens lagar, krav och riktlinjer (t ex inom anläggning, infrastruktur eller järnväg) samt erfarenhet av att hantera stora kontrakt (> 50 milj. SEK) med ett stort antal intressenter är det fördelaktigt.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Andrea Kurdik, tfn 08-686 3517, alternativt rekryterare Annika Winqvist, annika.winqvist@regionstockholm.se. 

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin. #LI-Hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Projektledare

Trafikförvaltningen, Region Stockholm