teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Projektledare

Ort
Utgår

2022-09-01

Ansök nu

Projektledare

Trafikförvaltningen skapar varje dag förutsättningar för en fungerande vardag och fritid för en miljon människor! På sektion Tunnelbana Fordon & Trafikstyrning driver vi investeringsprojekt för att bidra till en attraktiv, hållbar och pålitlig kollektivtrafik, där du som Projektledare säkrar en effektiv styrning av tunnelbanan.

I delportföljen finns projekt i flera olika faser, från inriktningsfas till överlämning. Projekten är också av olika karaktär såsom exempelvis byggprojekt, digitaliseringsprojekt av ritningar, byte av manöversystem och signalteknik.

Om tjänsten

Vi står inför ett omfattande arbete som ska säkerställa att tunnelbanans robusta trafikstyrningssystem (TSS) bibehålls. Både med avseende på teknisk utveckling för befintliga system och med avseende på en integrering av den utbyggnad av tunnelbanan som nu sker. Arbetet bedrivs samlat i en delportfölj som består av flera projekt, sinsemellan beroende av varandra. Delportföljledaren har det samlade ansvaret för projekten i delportföljen och leder portföljorganisationen i arbetet med att leverera inom projektens ramar.

I dagsläget har vi fördelat våra projekt i fyra olika delportföljer för att förenkla ledning och styrning. För att driva våra projekt har vi 17 anställda och cirka 85 konsulter i projekten. Hela avdelningen Investeringsprojekt har ett 60-tal kompetenta kollegor fördelade på fem sektioner som ser möjligheter i förändring och utveckling.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som Projektledare har du förmåga att planera, bemanna, leda, engagera och samordna en projektorganisation i komplexa sammanhang. Som person är du stabil, strukturerad samt är tydlig i din kommunikation. Kommunikationsförmåga är essentiell i rollen då du behöver kunna formulera dig i tal och skrift och presentationer, anpassat för olika mottagares behov. Vår verksamhet är affärsintensiv och har många interna och externa intressenter vilket ställer höga krav på din förmåga att samverka och skapa en förtroendefull dialog. För att möta beställande organisations förväntningar är det också viktigt att du är affärsmässig och resultatorienterad.

Vidare har du:

  • Minst högskolexamen med relevant inriktning.
  • Minst fyra års projektledarerfarenhet av program eller stora komplexa projekt med flera delprojekt.
  • Erfarenhet från något av systemområdena; Fordon, Bygg- och anläggning, infrastruktur, spår eller IT (inom trafikstyrning).
  • Mycket god förmåga att agera i en stor organisation, med externa parter med många intressenter.
  • Utbildning inom projektledning, ex PMI, IMPA B/C, PRINCE2
  • God förmåga att upprätta skriftliga beslutsunderlag anpassat för olika målgruppers och beslutsfattares behov.
  • Behärska svenska språket i tal och skrift.

Det är meriterande om du även har

  • Ledarskapsutbildning, UGL eller motsvarande
  • Erfarenhet av att förvalta stora avtal (följa upp, säkra efterlevnad, verifiera krav )
  • Förvaltningskunskap – känna till grundläggande förutsättningar för offentlig förvaltning (ex vis förvaltningslagen, offentlighets- & sekretesslagen, skyddslagen & säkerhetsskyddslagen, LoU/LUF i tillämpliga delar)

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Annika Skogetun, tfn 08-686 16 35. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Annika Winqvist, tfn 08-123 336 44. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Välkommen med din ansökan redan idag, eftersom intervjuer sker löpande.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb(öppnas i nytt fönster). Du hittar oss också på Linkedin(öppnas i nytt fönster)#LI-Hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Projektledare

Trafikförvaltningen, Region Stockholm