teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Projektledare

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-05-29

Ansök nu

Projektledare

Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Är du en erfaren projektledare med ett naturligt driv som är bra på att skapa högpresterande team och gillar att jobba med utveckling?

 

Vi erbjuder dig spännande och varierande uppdrag inom såväl kärnkraftsbranschen som andra intressanta delar av Vattenfall, med en ökande andel internationella projekt. Du kommer att ingå i en projektorganisation som består av ca 70 projektledare.

 

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

 

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som projektledare hos oss kommer du att leda projekt både inom kärnteknisk verksamhet men även inom övriga delar av Vattenfall.

 

Projekten kan handla om allt från nybyggnation till decommissioning och verksamhetsutveckling. Det kan också gälla anläggningsändringar i syfte att öka säkerhet, tillgänglighet och/eller prestanda. Som projektledare ansvarar du för att säkerställa tydliga krav, mål och omfattning för ditt projektteam samtidigt som du arbetar aktivt för att projekten levererar inom överenskommen tid, kostnad och kvalitet. Vi strävar efter att vara en lärande organisation som tar hänsyn till erfarenheter i form av goda exempel och andra lärdomar för att hela tiden förbättra vår verksamhet och växa som projektledare.

 

Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra tekniska och administrativa discipliner. Vi arbetar aktivt med kompetensväxling och stöttar vid on-boarding med kunskap om arbetsprocesser och uppbyggande av nätverk.

 

Dina kvalifikationer

• Civilingenjör eller motsvarande akademisk utbildning inom el eller automation

• Flera års yrkeserfarenhet av projektledning

• Erfarenhet av projekt med systemupphandling och/eller entreprenad

• Erfarenhet av bygg-, anläggning- och infrastrukturprojekt är meriterande

• Erfarenhet av kärnteknisk verksamhet är meriterande

• Certifiering enligt PMI, IPMA eller liknande är meriterande

• Du har goda ledarskapsförmågor, coachande förmåga och bra på att bygga välfungerande team

• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

• B-körkort

 

Vi söker dig som är en självklar teamspelare som möjliggör samarbete mellan olika intressenter. Du har förståelse för projektprocessen och har förmågan att driva och leda olika typer av projekt. Du är duktig på att bygga förtroende och kommunicera på alla nivåer, både internt och externt. Du är engagerande, affärsmässig, har lätt för att se helheten och har ett naturligt resultatfokus. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt som gör att du kan prioritera och hantera förändringar och lätt anpassa dig till nya förutsättningar.

 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

 

Placeringsort: Ringhals eller alternativt Göteborg. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten.

 

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Henrik Hildesson, 070-366 35 69. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson 070-218 77 90.

 

Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00. 

 

Välkommen med din ansökan inkluderat CV och personligt brev senast den 29 maj 2022.

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Om oss

Framtiden är fossilfri – Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom Business Area (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. projektledning och projektstöd, analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom projektledning samt valda tekniska nyckeldiscipliner. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.

 

#LI-SE

Dela detta jobb

Projektledare

Vattenfall AB