teknikjobb.se

Projektledare

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Projektledare

Sektion Tunnelbana Fordon & Trafikstyrning driver investeringsprojekt för att bidra till en attraktiv, hållbar och pålitlig kollektivtrafik. Våra pågående projekt innefattar bl a livstidsförlängning av signalsystem, digitalisera trafikstyrningen av tunnelbanan, uppgraderar flottan av tunnelbanetåg samt tillför helt nya tåg. Som en konsekvens av nya fordon så bygger vi nu om våra depåer. Det är för dessa depåprojekt vi nu söker projektledare.

Som en konsekvens av nya fordon så bygger vi nu om våra depåer. Det är för dessa depåprojekt vi nu söker projektledare. Depåprojekten i Rissne och Nyboda är i genomförandefas och under hösten hoppas vi kunna kontraktera entreprenör. Projektledaren rapporterar projektets framdrift till Delportföljledaren. I linjeorganisationen är bitr sektionschef närmaste chef. Rollen karakteriseras av en mix av strategiska frågor och här och nu-frågor. Komplexiteten i tunnelbanesystemet kräver helikopterperspektiv för att se hela kollektivtrafiksystemet, hur projektens gemensamma leveranser är beroende av varandra med behov av koordinering som följd.

Som projektledare hos oss ansvarar du för att struktur, arbetssätt och verktyg stödjer kravet på kvalitativ dokumentation och spårbarhet. I din roll ingår även att säkerställa att projekten efterföljer TF:s säkerhetsledningssystem och krav på miljö och arbetsmiljö.

Sektionen leds av sektionschef och bitr sektionschef. För att driva våra projekt har vi 15 anställda och cirka 85 konsulter. Hela avdelningen Investeringsprojekt har ett 60-tal kompetenta kollegor som ser möjligheter i förändring och utveckling.

Vad vi kan erbjuda dig

Vår samlade kompetens och gemensamma engagemang utmärker vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare.   

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort

 • Löneväxling till pensionen

 • Flextid

 • Goda möjligheter till kompetensutveckling

 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vem vi söker

Du har förmåga att planera, bemanna, leda, engagera och samordna en projektorganisation i komplexa sammanhang. Du har gott omdöme och kan göra svåra avvägningar inför komplexa beslut. Som person är du stabil, strukturerad samt är tydlig i din kommunikation. Kommunikationsförmåga är essentiell i rollen då du behöver kunna formulera dig i tal och skrift och presentation, anpassat för olika mottagares behov. Våra projekt har många interna och externa intressenter. Det ställer höga krav på din förmåga att samverka och skapa en förtroendefull dialog. För att möta beställande organisations förväntningar är det också viktigt att du är affärsmässig och resultatinriktad.


Det är avgörande att du har:

 • Civilingenjörsexamen/högskolexamen med relevant inriktning 

 • Jobbat som projektledare inom relevant område motsvarande minst 8 år

 • Erfarenhet av beställarrollen i entreprenader från din tid som projektledare          

 • Dokumenterad erfarenhet av att agera i en stor organisation, med externa parter med många intressenter

 • God förmåga och erfarenhet av att upprätta skriftliga beslutsunderlag anpassat för olika målgruppers och beslutsfattares behov.

 • Behärska svenska språket i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap om branschens förutsättningar

 • Certifiering projektledning, ex PMI, IMPA B/C, PRINCE2

 • Ledarskapsutbildning

 • Erfarenhet av att arbeta inom (som anställd eller på uppdrag) offentlig förvaltning

 • Förvaltningskunskap – känna till grundläggande förutsättningar för offentlig förvaltning (förvaltningslagen, offentlighets- & sekretesslagen, skyddslagen & säkerhetsskyddslagen, LoU/LUF i tillämpliga delar)

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor; välkommen att kontakta , Annika Winqvist, rekryterare 070-786 36 44  eller rekryterande chef, Annika Skogetun, 070-786 16 35. Eftersom det är semestertid så kan tillgängligheten vara begränsad. Skicka gärna ett sms med kontaktuppgifter så ringer vi upp.


Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2021-08-15. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 37 06

Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-686 39 92

Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn 08-123 139 42

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: Projektledare, byggprojektledare, projektchef

Dela detta jobb

Projektledare

Trafikförvaltningen, Region Stockholm