teknikjobb.se

Projektledare

Ansök nu

Projektledare

Till gruppen Projekt Tidiga skeden söker vi ytterligare en projektledare som vill vara med och leda arbetet med att utreda och hitta hållbara lösningar för framtidens kollektivtrafik.

Om tjänsten
Som projektledare på trafikförvaltningens avdelning Strategisk utveckling får du jobba med stora, spännande och komplexa frågor i en kreativ miljö med många engagerade människor. Du leder behovsanalyser och åtgärdsval i tidiga skeden, det vill säga långt innan något ska byggas.

Kännetecknande för dessa skeden är att mål ska identifieras och olika alternativ värderas och jämföras för att förslag på fortsatt inriktning ska kunna tas fram. Det finns sällan helt givna ramar utan dessa behöver definieras i nära samverkan med andra aktörer under arbetets gång. Just nu pågår flera stora åtgärdsval, exempelvis kring nya spårlinjer i Stockholm, nya drivmedel för våra bussar samt kring planering av upprustningar i befintligt system. För dig som tycker om att samordna och ha många kontaktytor, både inom och utanför organisationen, är detta en givande och utvecklande roll.

I rollen som projektledare förväntas du:

 • Ta huvudansvar för att ta fram projektets tid-, kvalitet- och ekonomiska ramar och se till att de hålls tills projektet är klart

 • Fatta beslut om resursanvändning inom projektets ramar och bygga effektiva projektorganisationer

 • Samverka med många olika delar inom trafikförvaltningen samt med andra samhällsaktörer såsom kommuner och Trafikverket

 • Ta fram de beslutsunderlag som behövs för projektets framdrift både inom trafikförvaltningen och i den politiska beslutsprocessen, såsom effektmål, utvärderingskriterier, riskanalyser och totalekonomiska bedömningar.

 • Använda och aktivt delta i att utveckla trafikförvaltningens handbok för åtgärdsvalsprocessen, ett metodstöd som är baserat på PROPS/XLPM samt regionens åtgärdsvals- och investeringsprocess.

 • Leda och möjliggöra överlämningen av resultatet till fortsatt inriktning, planering och slutligen genomförande.

Projektledarna i gruppen har tillsammans lång erfarenhet av projekt- och processledning i tidiga skeden. Lärande och metodutveckling står i fokus där projektledarna aktivt samarbetar och stöttar varandra.

Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort

 • Löneväxling till pensionen

 • Flextid

 • Goda möjligheter till kompetensutveckling

 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Parkering finns i huset. 

Vad vi söker efter

För att lyckas i rollen krävs det att du har

 • Högskole- eller universitetsutbildning, gärna med samhällsbyggnadsinriktning eller liknande

 • Projektledningserfarenhet i minst 5 år

 • Erfarenhet av processledning

Du uppfyller minst två av följande önskvärda meriter

 • Erfarenhet av tidiga skeden i samhällsbyggnadsprojekt samt dess olika aktörer och lagstiftning

 • Kunskap om kollektivtrafiksystemet i Stockholm och/eller i andra städer

 • Kunskap om politiska beslutsprocesser och beslutsunderlag

 • Erfarenhet av politisk verksamhet/offentlig förvaltning

 • Du har utbildning inom projektledning och processledning

 • Certifierad inom IPMA eller PMI

Du är en person som har driv och vilja att leda människor mot ett gemensamt mål och ett starkt intresse för samhällsfrågor och teknik. Du är kommunikativ i både tal och skrift, kan anpassa ditt budskap och skapa tydlighet. Sinne för struktur och ordning är ett måste för att hålla ihop projektens alla trådar.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sonja Martin-Löf, tfn 070-786 1924. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Annika Winqvist, tfn 070 7863644. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2021-06-28. Vi ser fram emot din ansökan!

Befattningen är placerad i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen och en säkerhetsprövningsintervju med registerkontroll kommer att genomföras och måste vara godkänd innan beslut om anställning fattas. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Fackliga kontaktpersoner
Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR , tfn 08 123 139 42
Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-686 3992
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: Projektledare, Projektledare tidiga skeden, Strategisk Utveckling,  Kollektivtrafik, Processledning, Samhällsbyggnadsprojekt

Dela detta jobb

Projektledare

Trafikförvaltningen, Region Stockholm