teknikjobb.se

Är du en erfaren projektledare som drivs av utmaningar och vill vara med i utvecklingen av ett hållbart Göteborg?

Göteborg stad genomgår en stor förändring och skall växa med en tredjedel fram till 2035. Som Göteborgarnas energibolag är vi en del av stadens utveckling och ställs inför flera spännande utmaningar, inte minst när vi planerar och genomför investeringar i vår infrastruktur. Fjärrvärmenätet började byggas på 1950-talet och har successivt byggts ut.

Vi går nu in i en ny fas i vår tillgångsförvaltning där vi behöver öka förnyelsetakten i nätet. Vi söker därmed en projektledare som kan hjälpa oss i den strategiska förflyttningen mot proaktiv planering och mot en ökad reinvesteringsvolym i närtid och de närmsta 20 åren. För ett framgångsrikt genomförande och för att motverka en negativ upplevelse hos göteborgarna är god samplanering med stadens aktörer och andra infrastrukturägare en förutsättning. Vi tror på värdet av samarbete för maximal utväxling avseende ekonomiska- och miljömässiga nyttor i våra projekt och i vår strävan mot ett hållbart Göteborgs samhälle.

Som projektledare för reinvesteringar är du ansvarig för följande;

  • Att driva uppdraget framåt från planeringsfasen, med samordningen med interna och externa intressenter, till upphandling och genomförande.
  • Att de ekonomiska målen uppfylls genom strategisk upphandling och affärsmässig avtalsreglering med samarbetspartners.
  • Att projekten får de förutsättningar som krävs för att kunna genomföras i tid, på ett långsiktigt hållbart sätt och med minsta möjliga miljöpåverkan.

Till din hjälp har du resurser och kompetenser inom företaget som t.ex. delprojektledare, byggledare och projektörer. Du tillhör vår projektavdelning men kommer att rapportera uppdraget mot en styrgrupp.

Det ökade reinvesteringsbehovet i fjärrvärmenätet är en av Göteborg Energis största utmaningar framåt och utgör en stor andel av den planerade totala investeringsvolymen varför detta är ett spännande och utmanande uppdrag som löpande kommer att avrapporteras i koncernledning och i Göteborg Energis styrelse.

Vem är du?

Vi tror att du är en van projektledare som har minst fem års erfarenhet av att arbeta med större tekniska projekt. Har du erfarenhet av stadsutvecklingsprojekt, fjärrvärme eller distributionsverksamhet är det meriterande. I grunden är du civilingenjör 180p (270 hp) med kompletterande utbildning inom projektledning. Du är analytisk, kreativ, omsätter problem till lösning samt driver tankar och planer till handling. I rollen krävs att du är duktig på att samverka och samarbeta inom såväl affärsmässiga som tekniska frågor och med olika parter varpå kommunikativa färdigheter och intresse för teknik och ekonomi är ett måste. Har du erfarenhet av inköp och offentlig upphandling är det meriterande. Du behöver även ha goda ledaregenskaper såsom förmåga att ta ansvar, prioritera och fatta beslut.

Tjänsten är tillsvidareanställning och för rätt person finns stora möjligheter till utmanande arbetsuppgifter och att utvecklas både inom det  egna ansvarsområde, inom avdelningen och inom företagets övriga verksamheter.

Intervjuer kommer att påbörjas först under vecka 31.

Som anställd hos oss på Göteborg Energi kan du räknamed en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du fina möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på  goteborgenergi.se/jobbamedoss

Göteborg Energi präglas av öppenhet och respekt för olikheter men också goda värderingar, hög miljömedvetenhet och stark vilja att lyckas. Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Låter det här som en intressant tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan! Urval kommer att ske löpande, skicka oss därför gärna din ansökan redan idag.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2020-07-26

Kontaktpersoner
Menka Cvetkovska, avdelningschef
tfn: 031-626961
mob: 0707626961

SACO Helena Grunditz, ordförande
tfn: 031-626523

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

Projektledare

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2020-07-26

Ansök nu

Dela detta jobb