teknikjobb.se

Som projektledare på Stockholm Vatten och Avfall blir du en viktig del i vårt uppdrag att utveckla Stockholm och Huddinge. I rollen som projektledare kommer du med fullt ansvar driva och genomföra olika investeringsprojekt inom Stockholm Vatten och Avfalls rörnät. Du kommer tillsammans med andra projektledare, projektörer och projektingenjörer genomföra bolagets eget investeringsbehov på rörnätet inom innerstan. Du kommer även bli en viktig del i stadens expandering genom att driva utbyggnationen av rörnätet inom nya stadsdelar. Din projektportfölj kommer bestå av både mindre projekt som kretsar kring förnyelse av befintligt rörnätet, men kan också vara väldigt stora projekt som sträcker sig över fler år. Exempel på stora projekt innerstansenheten ansvar för idag är Norra Djurgårdsstaden, Hagastaden, Hornsbergskvarteren, Slussenombyggnaden m.fl. Ursprunget till våra projekt är dels bolagets eget behov av förnyelse, men också på grund av andra stora infrastruktur projekt som berör vårt rörnät. Exempelvis arbetar vi nu med hur vi kommer påverkas av att det ska byggas fem nya T-banestationer i befintlig innerstadsmiljö.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Som projektledare styr du ditt projekt efter vår projektprocess och mot uppställda mål från det att du får projektbeställningen till det att projektet är genomfört och överlämnat. Du har fullt ansvar inom ditt projekts beslutade budget. Projektledarrollen på Stockholmvatten och avfall innebär oftast mycket utvecklingsmöjligheter då vi har en bred verksamhet med olika typer av projekt. Din vanligaste arbetsuppgift handlar om att organisera och skapa effektiva projektgrupper anpassade efter dina olika projekt, samt att beställa olika konsulttjänster av t.ex. projektering och utförandet är vanligt. Du kommer arbeta med både in house-medarbetare och konsulter. Din projektportfölj kommer bestå till största del av investeringar på rörnätet, men kan även handla om rörnätets yttre anläggningar.

Projektledarrollen innebär många externa och interna kontakter i olika forum med bland annat myndigheter, exploatörer, entreprenörer, konsulter, medborgare och kollegor inom staden. Statusen på ditt projekt rapporterar du kontinuerligt i möten med din enhetschef och i våra projektverktyg.

Personliga egenskaper

Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara självgående, initiativtagande och beslutsam inom de ramar som respektive projekt har. Som person är du strukturerad, engagerad och social. Du har lätt för att samarbeta och är kommunikativ i både tal och skrift. För att kunna bidra till enhetens utveckling vill vi att du är kreativ, lyhörd och positiv till förändringar samt gärna delar med dig av din egen kompetens.

Din bakgrund

Vi hoppas att du tidigare har arbetat inom VA-branschen och gärna med projektverksamhet. Du har god förståelse för vad som krävs av dig inom projektets olika faser. Denna erfarenhet har gett dig kännedom om vilka moment och aktiviteter ett framgångsrikt projekt bör innehålla samt hur du uppträder, kommunicerar och arbetar för att involvera alla parter för att få god framdrift i dina projekt men även skapa en utvecklande och trevlig arbetsmiljö. Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av stadens bygg- och exploateringsprocesser och vana vid hur dessa fungerar. Det är även meriterande om du har tekniskt VA-bakgrund och kompetens i hur ett Va-system är byggt och fungerar. Meriterande är även om du är PMI- eller IPMA-certifierad. Du har även god erfarenhet av arbete som kräver planering, och vi ser gärna att du arbetat inom mark- eller VA-branschen. Även annan kompetens och erfarenhet inom vårt verksamhetsområde eller bransch kan vara meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med digitala projektverktyg och du är självklart van användare av administrativa verktyg i Office-paketet. I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Dina frågor

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du enhetschef Daniel Henriksson, 08-522 138 23.
Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du via Stockholm Vatten och Avfalls växel 08-522 120 00.

Din ansökan

Sök tjänsten senast den 7 januari 2020 genom att skicka din ansökan till via vårt ansökningsformulär. Eftersom vi närmar oss jul kommer vi göra urval och påbörja intervjuer först efter julledigheterna

Dela detta jobb