teknikjobb.se

Projektledare

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Projektledare

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?
   
Vi erbjuder dig spännande och varierande uppdrag inom såväl kärnkraftsbranschen som andra intressanta delar av Vattenfall. Du kommer att ingå i en projektorganisation som består av ca 70 projektledare.
   
Arbetsuppgifter
Som projektledare hos oss kommer du i huvudsak att leda projekt inom kärnteknisk verksamhet, men vi ser gärna att du har intresse av att även leda projekt inom övriga delar av Vattenfall. Projekten kan t ex handla om omfattande ombyggnad av ett eller flera befintliga system i syfte att öka säkerhet, tillgänglighet och/eller prestanda. Det kan också gälla nybyggnation eller rivning. Som projektledare ansvarar du för att definiera tydliga krav, mål och omfattning för ditt projektteam samt arbetar aktivt för att projekten levererar inom överenskommen tid, kostnad och kvalitet.
    
Dina kvalifikationer
• Civilingenjör eller motsvarande inom relevant teknikområde
• Yrkeserfarenhet av projektarbete
• Yrkeserfarenhet av teknikprojekt
• Erfarenhet av kärnteknisk verksamhet är meriterande
• Certifiering enligt PMI, IPMA eller liknande är meriterande
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
  
Vi söker dig som har förståelse för projektprocessen och har förmågan att driva och leda olika typer av projekt. Vi är intresserade både av dig med erfarenhet och dig som är i början av din projektledarkarriär. Du är en god ledare med resultatfokus och har intresse för utveckling och effektivisering. Du är flexibel och affärsmässig samt har en förmåga att bygga förtroende och engagera och motivera andra.
  
Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner.
  
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv. Läs mer om våra förmåner här.
  
Placeringsort Göteborg eller Ringhals.
  
Några frågor?
Om själva tjänsten: Ragnar Jönsson Enhetschef, Ringhals, 070-316 82 54, eller Anna Karin Friberg Enhetschef, Göteborg, 070-520 97 87.
Om rekryteringsprocessen: Anna-Karin Jungerfelt, 072-452 07 89.
  
Fackliga representanter via vår vx 08-739 50 00
Adam Rush, Akademikerna
Jens Morell, Unionen
Ingemar Eriksson, SEKO
Åke Wallin, Ledarna
  
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 2 juni 2019.
   
Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.
  
Vi ser fram emot din ansökan!
  
Om oss
(BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom valda tekniska nyckeldiscipliner samt projektledning. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.
   
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Projektledare

Vattenfall AB