teknikjobb.se

Projektkoordinator

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-29

Ansök nu

Projektkoordinator

Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? 
Är du en Projektkoordinator med ett naturligt driv som är intresserad av utveckling och effektivisering samt att arbeta med framåtriktad uppföljning, planering och kalkylering?

Vi erbjuder dig spännande och varierande uppdrag inom såväl kärnkraftsbranschen som andra intressanta delar av Vattenfall, nationellt och internationellt. I rollen som Projektkoordinator blir du en av nyckelspelarna i projektteamet och du får stora möjligheter att utvecklas samt får ett brett kontaktnät inom Vattenfall.
  
Projekt/Programledningsstöd till Projektledaren i enskilda projekt/program. Arbetar dagligen med projektkoordinering, insamling och sammanställning av information inom projektet i syfte att föra projektarbetet framåt.

Projektkoordinatorn är specialiserad inom ett eller flera projektledningsområden, exempelvis, kostnad, risk, intressenthantering, projektledning, tidsplanering. Projektkoordinatorns roll kan vara att agera delprojektledare för projektstaber alternativt ställföreträdande projektledare då denne inte är närvarande.

Arbetsuppgifter

 • Tillsammans med projektteamet delar du upp projektet i arbetspaket.

 • Medverkar i arbetet med att skapa och kvalitetssäkra framtagning av tidplan, kalkyl, budget och prognos, samt uppföljning och analys av detsamma.

 • Administrera projektets information/kommunikation inklusive projektmöten.

 • Hantera underleverantörer map tex fakturor och tillträden.

 • Ansvara för att projektets koordinering och planering uppfyller Vattenfalls val av projektmodell.

 Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, gärna några års erfarenhet av projektarbete.

 • Erfarenhet från affärssystemet SAP är önskvärt

 • Vana av att leda workshops och handleda andra inom kalkylering/risk/planering är meriterande

 • Erfarenhet från projektarbete i planeringsverktyg som t.ex. Primavera är meriterande

 • Har du PMI- eller IPMA-certifiering är det också en fördel.

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

Vi söker dig som är en självklar teamspelare, social, självständig och analytisk. Du har god förmåga att koordinera och samordna arbetsflöden och uppgifter, vilket förutsätter att du använder ditt nätverk, har känsla för struktur och samarbete. Normalt arbetar projektkoordinatorn med flera samtidiga projekt vilket innebär att förmågan att ha många bollar i luften är viktig.

Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra tekniska och administrativa discipliner. Vi arbetar aktivt med kompetensväxling och stöttar vid on-boarding med kunskap om arbetsprocesser och uppbyggande av nätverk.  

Projektkoordinator från verksamheten beskriver sitt arbete:
– ”Vattenfall gav mig en fantastisk möjlighet att komma in i arbetslivet och utvecklas i mina nya roller”.

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.
  
Placeringsort: Forsmark
  
Finns några frågor kontakta:
Om själva tjänsten: Erik Westberg 072- 22 66 084

Om rekryteringsprocessen: Ann Nilsson, ann1.nilsson@vattenfall.com
Under semesterveckorna så kan det ta lite längre tid att få svar. Vi återkommer så fort vi får möjlighet.

Fackliga representanter via vår väcel 08-739 50 00
Gustaf Treiber, Akademikerna
Jens Morell, Unionen
Ingemar Eriksson, SEKO
Christer Gustafsson, Ledarna.
  
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 29 augusti 2021.
 
Vi ser fram emot din ansökan!
 
Om oss
(BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag, levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter.

Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom är att utveckla vår förmåga inom projektledning samt valda tekniska nyckeldiscipliner. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

 

 

Dela detta jobb

Projektkoordinator

Vattenfall AB