teknikjobb.se

Projektkommunikatör, Vattenfall Onshore Wind

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-11-22

Ansök nu

Projektkommunikatör, Vattenfall Onshore Wind


 
Projektkommunikatör, Vattenfall Onshore Wind  


Vattenfall Vind befinner sig i en expansiv och spännande tillväxtfas och vi ser fram emot att snart kunna anställa medarbetare till vår projektutvecklingsavdelning. Vi söker ytterligare en Projektkommunikatör.
 


En spännande vardag – för en fossilfri framtid
 
Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energisystem. Vi erbjuder en arbetsplats präglad av engagemang, nyfikenhet, kompetens och samarbete. Du kommer arbeta på avdelningen som ansvarar för att utveckla Vattenfalls portfölj av landbaserade vindkraftsprojekt i Sverige. Vi driver projekt från den första markförhandlingen, genom bl.a. miljötillståndsprocesserna, till och med investeringsbeslut och fram till byggstart för vindkraftparkerna.

Projektutveckling landbaserad vindkraft Sverige
 
Med ökade ambitioner har avdelningen som ansvarar för utvecklingen av landbaserad vindkraft i Sverige växt i takt med att portföljen utökats med fler projekt. Avdelningen består av ca 19 personer och består av projektledare, tillståndsspecialister, Projektkommunikatörer/ stakeholder managers och koordinatorer.


  Rollen Projektkommunikatör 


Rollen som Projektkommunikatör är central i våra vindkraftsprojekt från tidiga skeden till dess att parken är färdig att tas i drift. Du kommer att vara vår kommunikationsstrateg och ha hand om viktiga relationer med intressenter i våra utvecklingsprojekt exempelvis markägare, närboende, intresseorganisationer, samebyar och kommuner. Du har en viktigt roll i att visa på behovet och nyttor med vindkraft i Sverige och att ha en dialog med motstående intressen.
 
Som projektkommunikatör arbetar du nära projektledaren och kommer att vara specialist och rådgivare i de frågor som rör kommunikation, budskap, ton, bildspråk, kanalval och kontakter med intressenter. Du kommer att ta fram intressentanalys och kommunikationsplan i projekten. Du kommer även att bidra i arbetet med kommunikationsstrategi, plan och genomförande av hela portföljen inkl. olika kommunikationsaktiviteter. Du är en del av projektets core team med ett nära samarbete med projekts medlemmar.

 
Omvärldsbevakning och omvärldsanalys både internt och externt är en central del för att nå framgång. För oss är det viktigt med lokala nyttor och mervärden och du kommer att får driva frågor till det lokala näringslivet i de områden vi har projekt. Den lokala närvaron innebär att rollen kräver resor inom Sverige. 
Vi söker dig som vill driva på utvecklingen, hitta ny samverkansformer och samarbeten. Rollen kommer att utformas boerende på kompetens hos den sökande. I detta kommer uppgifter med övergripande portföljfrågor ingå.
 

 Kompetens- och erfarenhetskrav 


• Du ska ha universitetsexamen inom kommunikation eller likvärdig kompetens
 
• Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet
 
• Du har flera års erfarenhet av arbete med kommunikation och relation med olika intressenter
 
• Erfarenhet att hitta lösningar och mervärden där det finns motstående intressen
 
• Erfarenhet av arbete inom projektorganisation
 
• Mycket goda kommunikativa egenskaper i skrift och i tal, framför allt på svenska men även på engelska
 
• Har kunskaper i nya digitala lösningar
   
Särskilt meriterande
 


• God förståelse för energibranschen och vindkraftsbranschen och speciellt förståelse för projektutvecklingsarbete
 
• Erfarenhet av mediahantering
 
• Erfarenhet av sociala media
 
• Kunskap och erfarenhet rennäringsfrågor
 
• Nätverk med relevanta intressenter
  
Personliga egenskaper
 


För att lyckas i rollen behöver du ha ett öga för både övergripande och detaljer, skapa goda samarbeten och tycka om att ha mycket kontakt med både externa och interna intressenter. Du behöver ha förståelse för vikten av långsiktiga relationer och visa respekt för olika åsikter. Du har lätt att kommunicera med alla typer av människor, även under pressade situationer och då åsikter går isär. Som person är du positiv, ser möjligheter, lösningsorienterad och initiativrik. Du trivs bra med att hantera många parallella frågeställningar.
  
Placeringsort: Solna, Umeå och/eller Luleå
 


Denna roll förutsätter att du har möjlighet att resa i tjänsten, uppskattningsvis 8 dagar i månaden.
  


Frågor?

Rekryterande chef Helena Wänlund kan svara på frågor om tjänsten och nås på tel. 073-613 61 72 eller via mail helena.waenlund@vattenfall.com.
 
Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta vår rekryterare Anneli Jarlsheim 072-585 28 76.
 
Fackliga företrädare: Anders Jansson – Akademikerna, Christer Gustafsson – Ledarna, Anders Bohlin – Unionen och Rebecka Hedsell – SEKO. Du når dem via Vattenfalls växel: 08-739 50 00.
 Ansök idag! 


Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 17 okt 2021, men ansökningar utvärderas löpande. Vi ser fram emot din ansökan! Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-mail utan ansök via vår hemsida.
 


 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.    #LI-AJ1  

Dela detta jobb

Projektkommunikatör, Vattenfall Onshore Wind

Vattenfall AB