teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Projektingenjör till Järnvägssystem, Underhåll Trafikverket!

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-14

Ansök nu

Projektingenjör till Järnvägssystem, Underhåll Trafikverket!

Rollen som Projektingenjör ger dig en unik start på karriären och öppnar upp många dörrar för en framtida karriär hos Trafikverket. Vi söker dig med ett starkt intresse för järnväg och digitalisering, som vill applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. I rollen kommer du att få ett skräddarsytt utbildningsprogram, flera kontaktnät inom Trafikverket genom vilka du kommer samla värdefull erfarenhet och få nyttja ditt öga för detaljer. Om detta låter som ditt nästa karriärmässiga kliv, ser vi varmt fram emot din ansökan - Vi tillämpar löpande urval.

Om tjänsten

I rollen som projektingenjör kommer du vara verksam inom ett verksamhetsutvecklingsprojekt och ansökan till Program Digitalt underhåll - verksamhetsperspektivet. Under 2022 kommer det att startas ett verksamhetsutvecklingsprojekt och ansökan till Program Digitalt Underhåll. Syftet är att med ett helhetsperspektiv identifiera och etablera de förmågor som verksamheten behöver för att möjliggöra ett mer proaktivt underhållsarbete och en effektivare felavhjälpning. Arbetet präglas av behovet av att på ett systematiskt sätt tillvarata digitaliseringens möjligheter genom verksamhetsutveckling i samspel med interna och externa aktörer samt digital teknik, med ett uttalat fokus på systematiskt utbyggnad av verksamhetsutveckling.

Som Projektingenjör kommer du att hjälpa till med att administrera, följa upp samt hantera mall ansökningar för programmet, för att möjliggöra ett mer proaktivt underhållsarbete och en effektivare felavhjälpning. Du kommer vara med stötta Projektledare med att exempelvis utveckla strategi och mål. Här kommer du som Projektingenjör vara verksam inom digitaliseringen av ett nytt program, Digitalt Underhåll. Exempelvis studera järnväg, hur kommer det nya arbetssättet se ut i framtiden?

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi att erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som Projektingenjör ger dig en unik start på karriären som öppnar många dörrar för en framtida karriär på Trafikverket med stor potential att välja karriärväg.

Du erbjuds

 • Skräddarsytt utbildningsprogram.
 • Påverka och utveckla det digitala programmet.
 • Gedigen erfarenhet inom enhet Järnvägssystem, Underhåll som kommer generera i värdefulla möjligheter och utveckling framåt.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande och hur det är att arbeta som konsult på Trafikverket

Arbetsuppgifter

 • Administrera, dokumentera, följa upp samt uppdatera den administrativa plattformen.
 • Medverka vid interna och externa möten kopplat till det Digitala programmet och föra protokoll.
 • Följa upp ekonomiska delar och beräkningar kopplat till programmet.
 • Följa upp och se helheten inom digitalt underhåll och studera att projektmål uppföljs.
 • Arbeta med underhållsplanen för programmet och ingående stötta autonoma projekt och leverera gemensamma mål.

Vi söker dig som

 • Innehar en universitets- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180HP, inom sektor samhällsbyggnad, samhällsplanering, industriell ekonomi, alternativt en YH-utbildning inom eller motsvarande som Trafikverket bedömer som relevant. Vänligen bifoga ditt examensbevis i ansökan.
 • Stort intresse för järnväg.
 • Stort intresse för samhällsutveckling och besitter goda digitala kunskaper.
 • Innehar mycket god kommunikativ förmåga i svenska, i tal och skrift då språket kommer att användas dagligen.

Meriterande:

 • Tidigare praktisk erfarenhet inom projektering mot Järnväg.
 • Innehar god kommunikativ förmåga i engelska, i tal och skrift.
 • God administrativ förmåga kopplat till projektarbete.
 • Innehar B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i den här processen. Vi tror att du som ansöker har en naturlig fallenhet för helheten i ditt arbete och har förståelse för hela projektet och dess delmoment. Vi tror även att du som person är resultatorienterad och drivs av att arbeta i en föränderlig miljö samt att anta utmaningar i det dagliga arbetet. Du som person ska besitta en god förmåga att ta initiativ, skapa goda relationer, besitta god samarbetsförmåga samt vara intresserad av samhällets utveckling. Därav tror vi att du skulle beskriva några av dina främsta egenskaper som:

 • Resultatinriktad.
 • Initiativtagande.
 • Relationsskapande.
 • Noggrann.

Övrig information

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, kontorstider mån-fre, tillsvidare.
 • Placering: Solna Strandväg, Stockholm, viss möjlighet till distansarbete.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Läs mer om enheten Underhåll som Järnvägssystemet och det digitala programmet kommer arbeta för: Underhåll Trafikverket

 

 

Dela detta jobb

Projektingenjör till Järnvägssystem, Underhåll Trafikverket!

Academic Work