teknikjobb.se

Projektingenjör med fokus på projektadministration till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-09

Ansök nu

Projektingenjör med fokus på projektadministration till VA SYD

Har du ett gott ordningssinne och ett intresse för stora projekt? Vill du vara med i ett av de mest spännande VA-projekten i Sverige? Då ska du läsa vidare om den här nya tjänsten! 

Det här handlar jobbet om

Inom VA SYD pågår ett arbete som innebär en förbättring för miljön i regionens sjöar och hav. Arbetet bedrivs i programmet Hållbar avloppsrening i ett växande Skåne och omfattar flera projekt; ett nytt effektivt reningsverk vid Sjölunda avloppsreningsverk, en avloppstunnel i Malmö och en överföringsledning/tunnel mellan Lund och Sjölunda. Det nya reningsverket blir navet i det regionala avloppssystemet som byggs ut för att rena avloppsvattnet från flera kommuner. Projekt Nya Sjölunda befinner sig i förstudiefasen. Projektet kommer pågå under ca 10 år och utgöra den enskilt största satsningen inom VA SYDs investeringar. 

Nu förstärker vi projektet Nya Sjölunda med en projektingenjör med fokus på projektadministration. I rollen som projektingenjör har du en stödjande roll till projektledaren.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att:

 • ansvara för projektadministrativa uppgifter vid projektplanering, aktivitetsplanering, budgetering, resursplanering, ekonomisk prognosticering mm.
 • medverka vid projektledningsmöten 
 • ansvara för att sammanställa underlag till månadsrapportering till programledning
 • medverka vid tekniska och administrativa samordningsmöten inom programmet.
 • ansvara för uppdatering av prognoser, uppföljning av tidsredovisning, uppföljning av aktivitetsplaner mm
 • ansvara för tillhandahållande och samordna underlagsdokument till konsulter

Tjänsten rekryteras av avdelningen Teknik & Utveckling men din placering blir i programmet med tillhörighet till projektet Nya Sjölunda med rapportering till projektledaren.

Läs gärna mer om programmet på
https://www.vasyd.se/Artiklar/Avlopp/Hallbar-avloppsrening/Hallbar-avloppsrening

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Förutom dessa spännande arbetsuppgifter, engagerade kollegor och ett bra arbetsklimat erbjuds du även goda anställningsförmåner och bra flextidsvillkor. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda.    

Vem är du?

Vi söker dig som vill vara med i ett unikt och stort program för att minska miljöbelastningen på våra vattendrag. Du vill arbeta i en verksamhet med tydlig miljöidentitet och står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

Du trivs i en miljö där arbetet drivs framåt med högt tempo och motiveras av att arbeta i projektform. Att kommunicera och samarbeta med många olika personer är naturligt för dig. Du är strukturerad, noggrann och har god förmåga att planera ditt eget och andras arbete.  

Dina erfarenheter

Du har en avslutad högskoleutbildning inom teknik, samhällsbyggnad eller annan inriktning som bedöms som motsvarande. För tjänsten bör du ha erfarenhet av att arbeta inom projekt med projektadministration. Projekterfarenhet från VA-projekt är en merit men inget krav. Annan lämplig branschvana kan också vara inom bygg, anläggning eller industri.

Körkort B är ett krav.


Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan!


Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Dela detta jobb

Projektingenjör med fokus på projektadministration till VA SYD

VA SYD