teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Projektingenjör inom elektroteknik till Trafikverket

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2022-09-03

Ansök nu

Projektingenjör inom elektroteknik till Trafikverket

Sveriges största beställare av infrastruktur söker nu en projektingenjör inom elektroteknik till ett unikt Europaprojekt där du får vara med i utvecklingen av ett nytt signalsystem för hela Sveriges järnväg. Har du nyligen tagit ut en examen inom elektroteknik eller motsvarande? Vill du ta första klivet in i branschen och arbeta i en organisation där du har goda utvecklingsmöjligheter? Sök tjänsten som projektingenjör redan idag, vi går igenom ansökningar löpande!

Om tjänsten

Academic Work söker för trafikverkets räkning en projektingenjör till verksamhetsområdet Stora projekt.I rollen som projektingenjör har du ett varierande och utvecklande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Rollen passar dig som är i början av din karriär, har ett stort intresse för teknik och som vill bidra till samhällets ständiga utveckling.

Du kommer att arbeta på enheten ERTMS (European Rail Traffic Management System) som är ett nytt signalsystem för hela Sveriges järnväg. Systemet ersätter en sliten anläggning samtidigt som den förenklar trafikledning och underhåll samt underlättar på sikt trafik mellan länder. Det nya signalsystemet driver på digitalisering inom järnvägen och är en förutsättning för höghastighetsjärnvägar och framtida automation. European Rail Traffic Management System (ERTMS) är ett EU-gemensamt signalsystem och Trafikverket ansvarar för införandet i Sverige.

Detta är ett konsultuppdrag av långsiktig karaktär. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket.

Du erbjuds

 • Ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi även stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande här.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i ett team om 12 personer där samtliga arbetar med systemleverans i roller som projektledare, uppdragsledare, projektingenjörer och specialister inom trafiksamordning. Som projektingenjör kommer du att biträda seniora utredare och anläggningsförvaltare i olika förekommande arbetsuppgifter från planering och genomförande till uppföljning

Du kommer till exempel att:

 • Bereda beslut, ta fram underlag och protokollföra under möten med systemleverantörerna

 • Arbeta med kvartalsrapporter och presentera resultat avseende tid, kostnad, kvalitét och innehåll

 • Bidra till att ständigt förbättra arbetssätt och att bibehålla god samarbetsmiljö

Utvecklingsmöjligheter

Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis projektledare, uppdragsledare eller specialist. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet och den löpande coachningen får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an eget ansvar och utvecklas hos Trafikverket!

Vi söker dig som

 • Har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom elektroteknik eller liknande (Examensbevis kommer att efterfrågas)

 • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter.

 • Har ett stort intresse för teknik

 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet.

 • Har obehindrade kunskaper i svenska i både tal och skrift

Som person är du

 • Strukturerad

 • Kommunikativ

 • Initiativtagande

 • Orädd

Övrig information

 • Start: Augusti

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Göteborg

 • Lön: Timbaserad månadslön

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

 

Dela detta jobb

Projektingenjör inom elektroteknik till Trafikverket

Academic Work