teknikjobb.se

Projektcontroller till stort energibolag!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-06-14

Ansök nu

Projektcontroller till stort energibolag!

Hos vår kund är produkten skapad utav hundratals engagerade människor. Hundratals tankar, perspektiv och känslor som tillsammans arbetar för att göra Stockholm och världen mer hållbar. Hos dom kan du omvandla din energi till en hållbar framtid. Med gemensam kraft gör dom skillnad. Nu söker vår kund en senior projektcontroller för en projektanställning på ett år. Är det du?

Om tjänsten

I denna roll kommer du att arbeta på ett företag som nu tar sats för att öka den redan höga andelen förnybar och återvunnen energi och strävar efter att vara föregångare i branschen vad gäller hållbarhetsfrågor i ett brett perspektiv. Vår kund har flera stora utmanande investeringsprojekt framför sig som kommer att ställa särskilda krav på sin verksamhet med avseende på projektcontrolling, tidsplanering, utbildning av projektledare i deras projektmodell samt vidareutveckling av processer för investeringar, projekt och inköp.

Företaget strävar efter att vara föregångare i branschen att driva och leda projekt i en miljö där individen och teamet växer och utvecklas tillsammans.

Som projektcontroller kommer du tillhöra Projekt- och portföljstyrningsenheten som idag består av 9 projektcontrollers. Du kommer i din roll arbeta i ett nära samarbete med projektledarna som driver projekt på de olika kraftvärmeverken i Stockholmsområdet. I din roll bidrar du till att projektet levererar enligt utsatt tidplan och budget och du driver projektets planeringsarbete och metodik. Du kommer att komma i kontakt med många olika delar av organisationen och får ett brett kontaktnät inom och utanför bolaget.

Du erbjuds

Här finns möjligheten för dig som antingen är egenkonsult eller som har mångårig erfarenhet att ta dig an ett spännande projekt i ett stort bolag som har stor samhällspåverkan. Din roll och kompetens kommer framåt vara avgörande för hur projektet utvecklar sig och där har du inte bara ett intressant uppdrag att åta dig, utan också goda referensprojekt att lägga till i din portfölj.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

 • Säkerställa att projekt följer deras interna processer för projektgenomförande och projektstyrning.

 • Driva och leda tidsplaneringsarbetet i projekt samt jobba proaktivt med delprojektledare och leverantörer.

 • Ta fram struktur (WBS), följa upp och analysera tidplaner samt jobba med avvikelser och risker.

 • Stödja projektet med budgetering, kostnadsuppföljning samt prognostisering. Proaktivt föreslå åtgärder för att projektet ska kunna nå sina tid- och kostnadsmål.

Vi söker dig som

 • Du har troligen en ingenjörs- eller ekonomutbildning eller annan relevant utbildning

 • Du är en skicklig projektcontroller med erfarenhet av projektplanering och projektcontrolling

 • Du har goda kunskaper i projektmetodik, gärna PMI

 • Du har en god presentations- och kommunikationsförmåga

Det anses meriterande om du har erfarenhet av infrastruktur och processindustrin

Som person är du:

 • En lagspelare som samarbetar väl med dina kollegor och olika stakeholders och intressenter

 • Kan utmana och ställa rätt frågor till projektledare för att belysa utmaningar och risker i tidplaner och projektbudget, samt föra konstruktiva diskussioner med externa partners/leverantörer vid avstämning och uppföljning av kostnader.

 • I större projekt har du förmågan att kunna leda och coacha andra controllers och planerare, och även kunna koordinera och coacha projektadministratörer för stöd med projektadministration.

Övrig information

 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse för rätt person

 • Omfattning: Heltid, projektbaserad anställning initialt till sista juni 2021. Stor möjlighet till förlängning

 • Placering: Stockholm, Högdalen

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Vår kund är ett ledande företag inom ren energi. De förser sina kunder med el, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten. De vill involvera sina kunder och samhället i omställningen till en renare värld. De sysselsätter cirka 8 000 energispecialister i Norden och de baltiska länderna, Ryssland, Polen och Indien. Redan idag är 62 % av deras elproduktion är CO2-fri. Omsättning under 2016 uppgick till 3,6 miljarder euro.

Dela detta jobb

Projektcontroller till stort energibolag!

Academic Work