teknikjobb.se

Projektchef – flexibel placering

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-03

Ansök nu

Projektchef – flexibel placering

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Vattenfall Services Construction Regionledningar fortsätter att satsa framåt och söker nu en Projektchef med erfarenhet och bredd inom byggnation av Regionledningar och investeringsprojekt inom infrastruktursområdet.

Din roll som Projektchef
Inom enhet Construction Services genomför vi stora projekt för byggnation av region- och stamnätsledningar 40-400 kv. Våra kunder är främst elnätsbolag. Vår leverans innehåller projektledning, markarbete, byggnation, montage och idrifttagning. Att i alla moment arbeta säkert är en självklarhet, säkerheten är alltid nummer ett inom Vattenfall Services. Våra uppdrag är till stor del utförandeentreprenader och vi söker dig som har kompetens och erfarenhet av att driva projektorganisationer och skapa de bästa förutsättningar för hög säkerhet, god framdrift, engagemang och kvalitet. Vår förhoppning är att du med denna bakgrund kommer att komplettera vår verksamhet och därtill generera ytterligare möjligheter i samarbetet med våra kunder och leverantörer.

I rollen arbetar du både på site där projekt utförs och från ditt kontor. Du kommer tillsammans med utsedda projektledare driva ett antal stora projekt. Till er hjälp har ni Vattenfall Services kompetenta medarbetare och etablerade underentreprenörer. Arbetet är självständigt, samtidigt som det kräver stort fokus på samarbete och kommunikation såväl internt som externt. Rollen ingår i Affärsområdets ledningsgrupp och du rapporterar till affärsområdeschef. Tjänsten har ett nationellt ansvar så resor i tjänsten kommer att vara vanligt förekommande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 Delaktig i anbudsframtagning tillsammans med utsedd Projektledare och tar ombudsrollen vid tilldelning av projekt.
 Vara mentor och stöd för projektledare i dennes roll.
 Följer upp att ekonomiska rutiner följs.
 Följer upp att Projektledare följer VS styrande dokument samt lagar för kvalitet, arbetsmiljö, elsäkerhet och miljö.
 Ansvara för att Projektledare arbetar enligt och följer projektprocessen, därtill vid behov avropa styrgrupp.
 Rapportera identifierade brister och kompetensbehov till Avdelningschefer.
 Medverkar vid strategiska bedömningar över vilka projekt vi ska gå in i.

Dina kvalifikationer
 I grunden har du minst gymnasial utbildning inom elkraft, bygg och anläggning och/eller samhällsbyggnad
 Du har dokumenterad flerårig erfarenhet av att driva investeringsprojekt inom infrastrukturområdet och/eller dokumenterad flerårig erfarenhet av entreprenadbranschen, där erfarenhet av energibranschen kan vara meriterande.
 Ledarskapserfarenhet kan vara meriterande
 Van datoranvändare & B-körkort.
 Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Vi söker dig som har förmågan att driva ditt arbete framåt på ett självständigt och effektivt sätt, samtidigt som du är duktig på att löpande kommunicera och informera andra. Du har affärssinne och är mål- och resultatinriktad. Ditt arbetssätt kännetecknas av struktur, gott samarbete, bra omdöme och att du agerar i enlighet med mål och riktlinjer med ett stort säkerhetsfokus.

Mer information
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta, rekryterande chef Conny Levin (mobnr). För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Elias Ställ, 072-452 95 40 elias.staell@Vattenfall.com Fackliga representanter: Sven Johannesson, Unionen, Leif Karlsson, SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Placeringsort: Flexibel. Solna, Sundsvall, Göteborg, Luleå eller Umeå.

Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering
https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/
https://www.youtube.com/watch?v=XiMg6O19Ynw

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Så här ansöker du
Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår bostadsort, utbildning och relevanta erfarenheter. Ange önskad placeringsort i din ansökan. Inga ansökningar tas emot via mail. Intervjuer för denna tjänst hålls på vårt huvudkontor i Solna.

Välkommen med din ansökan senast 3/2. 

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 1 800 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se
 
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices

Dela detta jobb

Projektchef – flexibel placering

Vattenfall AB