teknikjobb.se

loga

Projektchef

Företag Riksbyggen
Ort
Utgår

2021-01-24

Ansök nu

Projektchef

Vi jobbar med bostadsutveckling med upplåtelseformerna bostadsrätt, hyresrätt och kooperativ hyresrätt. Vi har projekt idag som befinner sig i tidigt-, produktion och garantiskede. 

Som Projektchef hos Riksbyggen har du möjlighet att leda utvecklingen av spännande projekt inom nybyggnad. Stort fokus ligger på att utveckla affären och arbeta kostnadseffektivt. Arbetet är självständigt, flexibelt och du kommer få att använda din kunskap och vara med och skapa framtidens boenden. Tillsammans med olika partners och konsortier kommer du att ta fram hållbara kreativa idéer kring stadsutveckling och medverka till att skapa attraktiva boenden och boendemiljöer. 

Vi är inne i en spännande fas med många nya byggprojekt och söker nu en Projektchef till Riksbyggen i Uppsala, som kan ansvara för och leda stora bostadsprojekt. 

Vad ska du göra?
Att vara Projektchef på Riksbyggen är ett mångfacetterat och omväxlande arbete. Du ansvarar för genomförande av större nyproduktionsprojekt av bostadsrätter och hyresrätter från detaljplan till inflyttning.

Din roll som Projektchef skall vara fokus på markförvärv och tidiga skeden främst i Uppsala län, men vid behov även kunna jobba inom hela marknadsområdet. Du ska stötta projektledare vid behov i pågående projekt. Som Projektchef ska du även kunna gå in som projektledare i projekt om det behovet uppstår.

Du har totalansvaret för att Riksbyggens byggprojekt genomförs i enlighet med ställda förväntningar på lönsamhet, kundnöjdhet och interna processer. I de egna projekten leder du projektteam med både interna medarbetare och externa deltagare för att nå uppsatta mål.                                                                    

Du har långsiktiga relationer med de olika kommunerna du verkar i samt konsulter och entreprenörer.  Kundkontakten är en stor del av din vardag och en viktig pusselbit för att förstå och bemöta våra kunders behov. Du involverar i ett tidigt skede Riksbyggens fastighetsförvaltning och har en nära dialog under projektets gång.  

Vem är du?
Vi söker dig som är trygg i dig själv och van vid att arbeta självständigt med ett stort ansvar.

Du har mycket goda kunskaper om byggprocessen från projektutveckling, projektering, upphandling och byggande fram till inflyttning.

Övriga krav

  • Högskoleutbildning inom samhällsbyggnad/arkitektur, byggteknik, lantmäteri eller liknande relevant utbildning

  • God erfarenhet av att ha arbetat med och ansvarat för nybyggnadsprocesser och/eller byggentreprenadverksamhet

  • Genuint intresse för nytänkande inom stadsutveckling, hållbart boende, miljö- och klimatsmarta lösningar

  • Du är lyhörd och modig med handlingskraft och driv och ser möjligheter

För att trivas i rollen bör du ha god kommunikationsförmåga samt vara lösningsorienterad och van vid att jobba mot konkreta uppsatta mål. Du skapar förutsättningar för ett gott samarbete med kollegor, externa konsulter och entreprenörer. Du drivs av att bygga och vårda goda relationer. Du rapporterar till marknadsområdeschefen. 

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du kommer framför allt att arbeta med ett stort projekt i Upplands-Bro kommun men organisatoriskt tillhör du vårt kontor i Uppsala. Tjänsten kräver därför körkort samt tillgång till egen bil.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb och karriär senast 2021-01-24. Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så sök idag!

Kontakt
Om du har frågor kontakta marknadsområdeschef Anna-Karin Zarins, Anna-Karin.Zarins@riksbyggen.se

Om Riksbyggen
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!

Dela detta jobb

loga
Projektchef

Riksbyggen