teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Project Quality Manager

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-05-21

Ansök nu

Project Quality Manager

Vill du vara med på vår utvecklingsresa?

Har du erfarenhet inom kvalitets- och/eller testledning och letar efter en härlig arbetsplats, ett nära ledarskap samt en utvecklande och inspirerande miljö?

Enheten Project Excellence (PE) inom Vattenfall FE&P söker nu en Project Quality Manager med förmåga att se det större perspektivet och viljan att påverka framtiden. Vi har en tvärfunktionell organisation vilket innebär att du har kollegor inom flera andra enheter inom projektavdelningen. Du verkar som specialist inom funktionsområdet Projektkvalitet och är en aktiv del i verksamhetens strategiska kompetensuppbyggnad och stöd till kollegor inom hela verksamheten.

Project Quality Manager

Som Project Quality Manager hos oss arbetar du för att skapa en fossilfri framtid. Genom ditt kvalitetsarbete bidrar du aktivt till att förbättra Vattenfalls förmåga att bedriva effektiva och hållbara projekt.

Som projektkvalitetsledare hos oss kommer du att ansvara för framtagande av projektets kvalitetsplan och kvalitetsstyrning samt uppföljning av kvalitetsrelaterade aktiviteter. Du kommer också arbeta med testledning inom anläggningsprojekt bl.a. bygg- och rivningsprojekt, dvs. för planering och genomförande av installations- och funktionstester i syfte att säkra funktion enligt ställda krav.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innebära:

• Planering, koordinering och uppföljning av kvalitetsaktiviteter i projekt (QA)

– Systematisk kravhantering

– Ändrings- och avvikelsehantering

– Leverantörsutvärderingar och leverantörsuppföljning

 

• Planering, koordinering och uppföljning av projektets inspektioner och testning (Testledare i anläggningsprojekt)

– Quality Control, Mechanical Completion och Commissioning

– Verifiering och validering

 

Ytterligare en viktig del i tjänsten är att långsiktigt utveckla strategier, metoder och arbetssätt för kvalitetsledning i både projekt och linje. Du genomför utbildningar inom systematisk kravhantering samt kravställer, bedömer och följer upp kvalitetsarbetet hos leverantörer. Du arbetar för många olika uppdragsgivare inom Vattenfallkoncernen såsom Ringhals, Forsmark och SKB och även inom nya industrier såsom vätgas.

   

Dina kompetenser och erfarenheter

För den här rollen söker vi dig som har

• en akademisk examen med teknisk inriktning eller likvärdig erfarenhet

• några års erfarenhet i en liknande roll

• en mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska

• erfarenhet av att jobba affärsmässigt och trivs med komplexa uppgifter med stort ansvar

• erfarenhet inom kvalitets- och/eller testledning i både små och stora projekt

Utöver detta behöver du vara lyhörd och ambitiös person i ditt arbete. Du har ett starkt inre driv och kunskap inom området. Tempot är ofta högt med flera parallella åtaganden som ställer krav på förmågan att snabbt kunna ställa om. Du kommer att ingå i ett team med mycket kompetenta kollegor som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap.

Hos oss behöver du vara trygg med att ta dig an nya typer av utmaningar och att ibland arbeta i projekt där det inte finns helt färdiga processer eller instruktioner.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Om oss

(BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd.

Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla och långsiktigt säkra kompetens inom valda tekniska discipliner. Det är med fokus på högkvalitativ leverans och kompetens som FE&P skapar värde för Vattenfall och tryggar en säker och pålitlig elproduktion. Vi arbetar även aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller och metoder, för att Vattenfall skall vara bland de bästa inom våra områden.

Placeringsort Stockholm, Göteborg, Forsmark eller Ringhals. Resor är en naturlig del i arbetet.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 14 april 2022.

För ytterligare information om tjänsten kontakta rekryterande chef Sahar Trehag, sahar.trehag@vattenfall.com

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Adrian Malmberg, adrian.malmberg@vattenfall.com

   

Fackliga representanter är Gustaf Treiber (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

   

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

   

Vi ser fram emot din ansökan.

   

#LI-SE

Dela detta jobb

Project Quality Manager

Vattenfall AB