teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Project Director

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-03-10

Ansök nu

Project Director

Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Har du en välutvecklad förmåga att styra och leda i komplexa och utmanande projektmiljöer i framkant?
 
Business Unit Fuel, Engineering & Projects (FE&P) söker en Project Director som kan stödja projektverksamheten inom affärsområdet med projektstyrning och projektledning för utveckling av produktionssystem för vätgas.
 
Vi erbjuder dig spännande och varierande roll inom såväl vätgasanläggningar som andra intressanta delar av Vattenfall, med en ökande andel internationella projekt. Du kommer att ingå i enheten Projekt Management Office.

Dina arbetsuppgifter

Som Project Director kommer du att leda projektteam inom projektering och för uppförande och driftsättning av vätgasanläggningar. Rollen kommer att vara som huvudprojektledare eller delprojektledare varför detta innebär att kunna axla rollen som Project Director och jobba nära projektets sponsor. Erfarenhet av stora projekt med programledning och portföljstyrning är meriterande.
 
Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra tekniska och administrativa discipliner. Vi arbetar aktivt med kompetensväxling och stöttar vid on-boarding med kunskap om arbetsprocesser och uppbyggande av nätverk.
 
Dina kvalifikationer

• Civilingenjör eller motsvarande akademisk utbildning inom relevant område

• Gedigen erfarenhet av projektledning och projekteringsledning från raffinaderi, vätgasanläggningar, petrokemi eller annan kemisk industri

• Mycket god förmåga att styra och leda i komplexa och utmanande projektmiljöer

• Erfarenhet av hela projektlivscykeln från förprojektering, projektering till uppförande, driftsättning och överlämnande av processindustrianläggningar

• Erfarenhet av företagsledande befattning och en hög grad av affärsmässighet och dokumenterad kompetens inom ledarskap

• Erfarenhet av teknikutveckling som konstruktör och som processutvecklare

• Kompetens i avtalsrätt och entreprenadjuridik samt gedigen erfarenhet av inköp och kontraktsstyrning av tjänster och entreprenader

• Praktisk erfarenhet inom hälsa, miljö och säkerhetsarbete med hållbarhetsperspektiv

• Internationell erfarenhet

• Verifierad och certifierad kompetens inom projektledning (PMI, IPMA eller liknande)

• Mycket god kommunikativ förmåga i både engelska och svenska

• B-körkort
 
Vi söker dig som är en lagspelare och coach med intresse och fallenhet för mentorskap, Du är strukturerad och organiserad med ett naturligt resultatfokus. Du är också nyfiken, drivande och duktig på att bygga förtroende och kommunicera på alla nivåer, både internt och externt. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt som gör att du kan prioritera, hantera förändringar, fatta beslut och har lätt anpassa dig till nya förutsättningar.

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 


Placeringsort är i första hand Solna eller Göteborg (placering på annat Vattenfallskontor är möjligt). Resor ingår som en naturlig del av tjänsten.
 


För mer information om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Tomas Pedersen 070-399 12 29. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson 070-218 77 90.
 


Fackliga representanter för denna tjänst är Gustaf Treiber (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
 


Välkommen med din ansökan inkluderat CV och personligt brev senast den 24 januari 2022.
 


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 


Om oss

Framtiden är fossilfri – Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom Business Area (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. projektledning och projektstöd, analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom projektledning samt valda tekniska nyckeldiscipliner. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.
 
#LI-SE 

Dela detta jobb

Project Director

Vattenfall AB