teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Produktspecialist/Produktchef till ABB

Ort
Kategorier
Utgår

2023-02-10

Ansök nu

Produktspecialist/Produktchef till ABB

 logo

 

Ta ditt nästa karriärsteg tillsammans med vårt globala team på ABB. Vi driver på omvandlingen av både samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid. Inom ABB har vi som uttalat mål att främja alla aspekter av mångfald och inkludering: kön, HBTQ+, funktionsnedsättningar, etnisk bakgrund och ålder. Tillsammans befinner vi oss på en resa där vi alla, som individer och som kollektiv, välkomnar och värdesätter individuella olikheter.

 

ABB Measurement & Analytics söker nu en strategisk och resultatorienterad produktspecialist / produktchef för att vara med och utveckla försäljningen av instrument & vätskeanalys mot processindustrin på svenska marknaden. Du kommer att bli en del av ABB Measurement och Analytics i Stockholm, som är en division inom affärsområdet Process Automation. Vår fokus är att det skall vara enkelt att installera, använda och underhålla instrument och analysatorer.

Inom avdelningen Analys & Instrument jobbar idag 30 medarbetare på fem orter i Sverige. Rollen präglas av frihet under ansvar och du kommer att kunna påverka din roll och arbetsuppgifter. Du får möjlighet att arbeta med den senaste tekniken och ingår i ett kunnigt team med engagerade kollegor.

Dina ansvarsområden

I rollen som produktspecialist / produktchef kommer du ansvara för några av våra produktområden inom instrument och vätskeanalys. Du kommer bli en spindel i nätet och det krävs att du har stark teknisk kompetens, erfarenhet inom försäljning och en god ekonomisk förståelse.

Med din kunskap om våra produkter och vår teknik kommer du att, tillsammans med dina kollegor, vara med och ta fram hur vi ska synas utåt. Förutom det kommersiella ansvaret blir du även tekniskt ansvarig för dina produktområden, där du bland annat kommer att:

  • Diskutera och bistå kunder och säljare med produkt- och applikationsexpertis

  • Hålla presentationer för kunder

  • Hantera leverantörskontakter.

  • Ansvara för produkter och priser.

I rollen ingår även att driva avdelningens digitala erbjudande. I rollen rapporterar du till Försäljningschefen.

Din bakgrund

  • Vi söker dig som är en initiativrik produktspecialist / produktchef med flera års erfarenhet av arbete mot svensk industri. Det är meriterande med tidigare erfarenhet inom instrumentområdet.

  • Du har en teknisk högskoleutbildning i grunden och är tekniskt intresserad.

  • För att lyckas i rollen är du noggrann, engagerad, strukturerad och inte rädd att prova på nya vägar och lösningar.

  • Ditt driv, affärssinne och att du är idérik och självgående kommer att vara andra viktiga framgångsfaktorer.

  • Du är van vid att arbeta i CRM-system, kan hantera moderna IT-hjälpmedel.

  • Mycket goda kunskaper i svenska, engelska och Excel är ett krav

Mer om oss

I denna rekrytering arbetar ABB med Jefferson Wells. För frågor angående tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Lars Buvall på lars.buvall@jeffersonwells.se

Fackliga kontaktpersoner - Sveriges Ingenjörer: Salem Abdelsaid, +46 725 63 70 30; Ledarna: Kenneth Wahlqvist, +46 84 77 91 86; Unionen: Joakim Broström, +46 84 77 91 39.

Urvalet görs löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Du söker rollen på Jefferson Wells hemsida: www.jeffersonwells.se

Vi ser fram emot din ansökan. Om du vill läsa mer om ABB kan du gå till vår webbplats www.abb.com.

 

 

 

Dela detta jobb

logga
Produktspecialist/Produktchef till ABB

Jefferson Wells