teknikjobb.se

Produktionstekniker - Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-04-05

Ansök nu

Produktionstekniker - Vattenfall Vattenkraft

Din roll som produktionstekniker
I vår organisation står produktionen i centrum. Huvuduppdraget för det lokala produktionsteamet är att dagligen, även i längre perspektiv, ansvara för att anläggningarna är tillgängliga för produktion.

Som produktionstekniker i Porjus kommer du att medverka i daglig drift och underhåll av vattenkraftsstationerna Ritsem, Vietas, Porjus och Harsprånget längs Luleälven. Vi kan vid tillfällen även räkna med arbete vid andra vattenkraftsstationer som Vattenfall Vattenkraft ansvarar för.

Detta är en operativ tjänst vilket betyder att du är ute på plats och arbetar. Du kommer att arbeta med felavhjälpning, förebyggande och tillståndsbaserat underhåll och vissa förbättringsprojekt. Du behöver vara drivande i dina uppdrag och aktivt medverka till vår fortsatta verksamhetsutveckling. På sikt kommer du att ingå i beredskapsteamet.

Dina kvalifikationer som produktionstekniker
Du har el-utbildning på gymnasienivå (med fördel el- och energiprogrammet inriktning vattenkraft) och ett brett elkraftsintresse och goda el-kunskaper. Utbildning på yrkeshögskola till vattenkraftstekniker är meriterande.

Vi söker dig med några års arbetslivserfarenhet från elkraftsproduktion, processindustri eller annan industriell verksamhet. Har du tidigare ansvarat för mindre projekt och viss planering kan det vara meriterande. Önskvärt är också kunskaper om tekniken (både äldre och modernare) som finns i och styr en vattenkraftstation.

Vi söker en positiv och driven medarbetare som trivs med att ta ansvar. Du både värdesätter och bidrar till ett gott samarbete och lägger stor vikt vid säkerhet i alla moment. Arbetet kräver en bra datavana och att du talar och skriver svenska, gärna också engelska. Det är ett krav att du har B-körkort.

Mer information
Detta är ett vikariat på sex månader, med chans till förlängning. Placeringsort är Porjus.

Innan du skickar in din ansökan kanske du vill du veta mer om några av Sveriges och Luleälvens viktigaste kraftverk för produktion av vattenkraft? Öppna gärna länkarna i ett nytt fönster.
http://kraftverk.vattenfall.se/ritsem

http://kraftverk.vattenfall.se/vietas

http://kraftverk.vattenfall.se/porjus

http://kraftverk.vattenfall.se/harspranget

Frågor
Rekryterande chef Tomas Lindblom, Porjus, tfn 070-315 95 33

Rekryterare Jenny Lundberg, tfn 076 140 57 73.

Fackliga representanter
Carl Johansson Unionen, Anneli Jönsson Ledarna, Magnus Nilsson Akademikerna och Jarmo Marjala SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

Vattenfall Vattenkraft AB äger och driver drygt 90 vattenkraftverk i Sverige och Finland. Vår svenska vattenkraft producerar ca 33 TWh varje år vilket motsvarar nära 20-25 % av Sveriges elproduktion.
Fram till 2023 kommer vi att investera cirka 12 miljarder kronor för att effektivisera våra kraftverk och förstärka våra dammar.

Idag är vi ca 530 medarbetare i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Luleå. Våra utmaningar möter vi genom att låta våra principer Aktiva, Öppna, Positiva samt Arbetsmiljö och Säkerhet lägga grunden för vår verksamhet.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Dela detta jobb

Produktionstekniker - Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB