teknikjobb.se

Produktionsledare till Åkers Sweden

Arbetsuppgifter

Tillverkningen på Åkers Sweden AB är indelad i fem produktionsområden. Som produktionsledare ansvar du för ett av dessa områden, Special och rapporterar direkt till produktionschef. Produktionsområdet Special omfattar värmebehandling, verkstadsförråd, ringpåkrympning, utlastning, kontroll, ultraljudsprovning, svets, kalibrering och grovslipning. Personalansvaret omfattar ca 20 medarbetare.

Som produktionsledare ansvarar du för den dagliga styrningen i produktionen, att produktionsprocesserna är stabila samt att arbetet utförs i enlighet med rutiner och till önskad kvalitet. Du förväntas leda, coacha och utveckla personalen för att nå uppsatta mål inom säkerhet, miljö, kvalitet, produktivitet och engagemang.

I rollen ingår bland annat:

- Fullt personalansvar, vilket bl a innebär ansvar för att personalens kompetens är på rätt nivå och att driva kompetensutvecklingen. Du håller utvecklingssamtal och är aktiv i arbetet med rehabilitering likväl som övriga arbetsmiljöfrågor. Utveckla och leda underställd personal så att de har utbildning för de arbetsuppgifter de sätts att sköta samt att de har uttalade ansvar och befogenheter för att utföra och lösa sina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.

- Utveckla och förbättra avdelningen. Initiera, utreda och föreslå åtgärder för att förbättra företagets olika processer som leder till att gemensamma måluppsättningar nås. Se till att den teknik och de arbetsmetoder som används ger hög kvalitet och produktivitet.

- Kommunicera tydliga, begripliga mål och nyckeltal så att alla inom enheten känner till, kan påverka och känner delaktighet med dem.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har något års erfarenhet av en liknande roll och gärna från en liknande verksamhet. Du har teknisk utbildningsbakgrund.

Akademisk examen är inte ett krav även om det är meriterande. Du har kunskap och förstår produktionsprocessen för att säkerställa rätt prioritering. Dina språkkunskaper är goda såväl muntligt som skriftligt i både svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vet att du behöver vara kommunikativ och lyhörd likväl som handlingskraftig och en tydlig kravställare. Du är ansvarstagande och har ett starkt intresse för utveckling och produktionsledning. Med dina goda ledaregenskaper hanterar du effektivt de situationer som uppstår och skapar förtroendefulla relationer där du inspirerar och motiverar dina medarbetare till att nå verksamhetens mål. Du är operativ med en hög energinivå och är drivande.

Kontaktperson

För mer information kontakta gärna Produktionschef, Patrik Isaksson, på telefon 0159-32216 eller via mail: patrik.isaksson@akersrolls.com eller HR-chef, Ulrika Scherberg, via mail ulrika.scherberg@akersrolls.com

Fackliga företrädare: Unionen: Lars-Gösta Bergström, 0159-32262. Lars-gosta.bergstrom@akersrolls.com
Akademikerna: Mattias Abrahamsson, 0159-32225. Mattias.abrahamsson@akersrolls.com

Din ansökan skickar du till ulrika.scherberg@akersrolls.com senast den 31 oktober  2021.    

Om arbetsgivaren
Om Åkers Sweden AB

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation, som är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 170 anställda och har sin produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Det är också i Åkers Styckebruk som koncernen bedriver forskning och utveckling av gjutna valsar. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss nu i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov.

Om Union Electric Steel Corporation

Union Electric Steel Corporation är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri. Bolaget tillverkar även göt- och smidesprodukter till olja- och gas, aluminium- och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i Storbritannien, Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till Ampco-Pittsburgh Corporation.

 

 

 

Produktionsledare till Åkers Sweden

Ort
Utgår

2021-10-31

Ansök nu

Dela detta jobb