teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Vill du vara med att entusiasmera, inspirera och leda? Nu söker vi en produktionschef till två av våra Pelletsverk i Kiruna!

Som produktionschef kommer du att jobba i våra Pelletsverk KK2 KK3 där kulor av järnmalmskoncentratet tillverkas från anrikningsverket. 
Kulorna torkas, sintras och kyls innan de är färdiga för transport till hamnarna. 
Hos oss är du vår första linjes chef och ansvarar för ledning, samordning och utveckling av skiftgående personal på driften. 
En viktig del är att utveckla och driva verksamheten framåt med fokus på ständiga förbättringar och verka för en god arbetsmiljö.
Medverkan i projekt, resultatuppföljning samt operativ flödesplanering av produktionen är andra centrala arbetsområden. 
Som produktionschef rapporterar du till Gruppchefen för Drift och Process och du ingår i en ledningsgrupp med 6 andra Produktionschefer och 2 Processingenjörer.

Dina kvalifikationer

Vi söker Dig med god samarbetsförmåga, goda ledaregenskaper samt förmågan att arbeta självständigt under eget ansvar. För oss är det viktigt att du efterlever våra värderingar såsom Engagemang, Ansvar och Nytänkande och är ett föredöme för din personal.
För att trivas i rollen ska du tycka om att jobba med människan i fokus och ha ett intresse för att lära dig produktionsflödet. 

Erfarenhet av att leda människor och erfarenhet och kunskaper inom industri och process ser vi som en fördel. Kunskap om LKAB:s malmförädlingsprocesser är meriterande men inget krav, det är viktigare att du är nyfiken och har ett intresse för att lära dig verksamheten, produktionsflödet och har ett intresse för att jobba med människor.
Du har lägst gymnasiekompetens. Du får gärna även ha akademisk examen men det är inget krav. 

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. 
För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig.

Körkort B är ett krav.

Vi erbjuder

Ett jobb i högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna stad samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

För ytterligare information om tjänsten kontakta Sektionschef Jonas Wasara, 0980-682 32.

Fackliga representanter: 
Ingegerd Kyrö för Ledarna, ingegerd.kyro@lkab.com, 0980-710 50.
Sakari Alanko för Unionen, sakari.alanko@lkab.com, 0980-72508
Peter Johansson för Akademikerföreningen, peter.jan.johansson@lkab.com, 0980-62239
Per Eriksson för IF Metall, per.eriksson@lkab.com, 0980-71972

Produktionsledare

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-05

Ansök nu

Dela detta jobb