teknikjobb.se

Produktionschef

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-28

Ansök nu

Produktionschef


Arbetsgivare Saft AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort Oskarshamn
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2019-06-28

Företagspresentation

Saft är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Saft ägs sedan 2016 av Total-koncernen och har drygt 4,300 anställda vid 14 fabriker.

På Saft AB i Oskarshamn arbetar idag cirka 500 medarbetare. Här finns både en internationell produktutvecklingsavdelning samt delar av Saft-koncernens globala sälj- och marknadsavdelning. 99% av fabrikens tillverkning går på export. 2018 omsatte företaget drygt 1,4 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.saftbatteries.com.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Vi söker en produktionschef med uppdrag att leda vår produktion in i framtiden. 

Som produktionschef leder du det taktiska och strategiska arbetet för ditt produktionsområde. Du har helhetsansvaret ekonomiskt såväl som tekniskt för att ditt område lyckas leverera enligt interna mål såväl som externa kundkrav. Vårt produktionsflöde är helt kundorderstyrt och under ett år hanterar vi cirka 5,000 unika kundordrar genom vårt produktionsflöde.

En stor del av ditt uppdrag handlar om att verka för kontinuerliga produktivitetsförbättringar genom moderna produktionsmetoder och -verktyg. Du har en vana av att implementera olika produktionskoncept såsom lean. Vidare har du ett genuint tekniskt intresse vilket du med lätthet kombinerar med ett intresse för människor – du ser potentialen i samverkan mellan teknik och människa.

Genom effektiv målstyrning ger du dina medarbetare och team en tydlig inriktning för verksamheten och genom att vara operativt närvarande leder du genom att visa på goda exempel. Internt arbetar vi enligt en standard som benämns Saft World Class vilken är Safts Lean-koncept som för vårt dagliga arbete framåt.

Till ditt stöd finns supportfunktioner som produktutveckling, kvalitet, inköp, produktionsteknik och underhåll och allt väsentligt förbättringsarbete sker i samverkan i tvärfunktionella team. Vi arbetar för en långsiktig automatiseringsplan där rollen som produktionschef blir avgörande för en lyckosam vision och implementering. Digitaliseringen av våra processer är också högt prioriterad för vår verksamhet.

Till dig rapporterar direkt sex produktionsledare och det område du ansvarar för omfattar totalt 250 medarbetare. Tillsammans med dina produktionsledare bildar du en egen ledningsgrupp och i din roll rapporterar du direkt till Production Operation Manager och ingår i ledningsgruppen för produktionen.

Din profil

Vi ser att du som söker har relevant akademisk examen i kombination med mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom internationell tillverkande industri.

Personliga egenskaper som är viktiga för att lyckas i tjänsten är din förmåga att vara en trygg och tydlig ledare som skapar goda relationer. Som person är du analytisk med förmåga att finna hållbara helhetslösningar. Du är vidare systematiskt förbättringsorienterad och har förmåga att vara uthållig.

Vi förutsätter att du har lätt för och ser värdet av att arbeta med digitala verktyg för att effektivisera arbetet. Din nivå i engelska, såväl i tal som i skrift, är flytande och uppskattar ett internationellt utbyte med kollegor runt om i organisationen.

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare. Sista ansökningsdag är fredag 28 juni.

Ansvarig rekryterare är Jonas Österbo och nås på 0768-99 85 77 eller på jonas.osterbo@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Dela detta jobb

Produktionschef

Unik Resurs i Sverige AB