teknikjobb.se

Produktingenjör

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Produktingenjör

Vi söker dig som brinner för energi och lönsamhetsberäkningar. Du kommer ha en sammanhållande roll för våra energitjänster men kommer även att ha en roll för våra marknadsinvesteringar inom fjärrvärme/kyla och gasnät, i tätt samarbete med våra företagssäljare. Genom detta kommer du att bidra till att skapa hållbara lösningar för staden samt skapa goda resultat för Göteborg Energi i framtiden.

Företagsförsäljning är en avdelning inom verksamhetsområde Marknad och Försäljning. Avdelningen med ca 45 medarbetare servar företagskunder med affärsförslag kring och försäljning av alla Göteborg Energis produkter och tjänster. Vi har ett starkt fokus på att möta våra kunder för att förenkla deras vardag och behov.

Enheten Affärsstöd ansvarar för gränssnittet mellan försäljningsenheten och den övriga organisationen när det gäller produkterna Fjärrvärme (inkl Färdig värme), Kyla (inkl Färdig kyla), Gasnät, Energitjänster och Laddning samt stöttar försäljningsenheterna med teknisk kompetens.

Produktingenjör med huvudinriktning mot energitjänster men kommer även att verka inom produkterna fjärrvärme ,fjärrkyla och gasnät. Det innebär att produktingenjören ska kunna helheten om sina produkter och ansvara för att affären grundas på en korrekt lönsamhetskalkyl och se till att efterkalkyl genomförs. Det innebär följande arbetsuppgifter:

Affärsskedet

 • samarbeta med aktuell kundansvarig om affärsupplägg och kundkontakter/förhandlingar
 • samordna en sammansatt affär utifrån de produkter som ingår i affären
 • teknisk och ekonomisk säljsupport/kundrådgivning vid försäljning inom specialistområdet
 • utveckla affären ekonomiskt och tekniskt mot uppgörelse med kund genom att ansvara för inventering, bedömning av behov och möjlighet, kostnadsberäkning och lönsamhetsbedömningav kund/konsult lämnade uppgifter kunna göra energianalyser samt rimlighetsbedömningar
 • bistå med nya lösningar och idéer samt göra lönsamhetsberäkningar

Investerings/leveransskedet

 • ta fram underlag och skriva investeringsbeslut
 • beställa utförande av kundöverenskommelsen och tillse att leverans startas
 • implementera och överföra upplägg och affärsvillkor till utförarorganisationen
 • bevaka budget mot prognos för respektive beställning eller uppdrag
 • utreda och rapportera avvikelser
 • avsluta affären ekonomiskt, uppföljning av affären samt göra efterkalkyl

Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

 • högskoleutbildning inom vvs, fastighetsdrift eller fastighetsförvaltning
 • 4 års relevant yrkeserfarenhet inom området energiteknik exempel erfarenhet från konsult, entreprenadbranschen inom fastighetsområdet
 • marknadsinriktad påbyggnadsutbildning är meriterande liksom tidigare erfarenhet av energitjänstaffärer
 • goda kunskaper inom styr och regler av fastighetstekniska installationer. Gärna med en sådan djup kunskap att kunna programmering, det för att kunna veta och se möjligheter inom ex Ai
 • ett affärsinriktat arbetssätt samt har lätt för att ta kontakt och kommunicera med kunder och leverantörer

Personliga egenskaper:

Extrovert doer, ledaregenskaper, strukturerad, drivande, mycket god samarbetsförmåga samt att ge god service.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2019-06-02

Kontaktpersoner
Ingvar Lilja, enhetschef
tfn: 031-627396
mob: 0768-075529

SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande
tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi! 

Dela detta jobb

Produktingenjör

Göteborg Energi