teknikjobb.se

logga

Processutvecklingsingenjör till Ovako Hofors avdelning Ring

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2021-08-29

Ansök nu

Processutvecklingsingenjör till Ovako Hofors avdelning Ring

Är du bra på att växla mellan dagliga operativa utmaningar och långsiktiga strategiska frågeställningar? På uppdrag av Ovako i Hofors söker AxÖ Consulting en processutvecklingsingenjör till teknikavdelningen inom Ring.

Ovako är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom till exempel kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med geografisk närvaro i Europa, Nordamerika och Asien och ett stålsortiment som innefattar nischprodukter och skräddarsydda lösningar bidrar Ovako till att skapa värde för såväl kunderna som kundernas kunder i hela världen. Nu söker vi dig som vill bidra med dina kunskaper för att optimera tillverkningsprocessen och utveckla produkter tillsammans med Ovako.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Ovako.

Vad får du?
Ovako erbjuder den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet. Hos Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtsyftande arbetsplats med högt i tak, god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft. Som anställd erbjuds du:

  • Stora utvecklingsmöjligheter både i denna roll och i din framtida karriär.

  • En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa och säkerhet.

  • Stort eget ansvar och frihet i hur du löser arbetsuppgifter.

  • Möjlighet att utmana Ovakos arbetssätt och komma med idéer som effektiviserar.

  • Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna medarbetare.

Arbetsbeskrivning
I rollen som Processingenjör är det av största vikt att du kan ta dig an problemställningar, analysera data och driva förbättringar i mål. I Ovakos platta organisation är det en fördel om du kan kommunicera tydligt med såväl processoperatörer, kunder och ledning. Rollen innebär bland annat:

  • Utveckling av värmebehandling.

  • Säkerställande av materialkvalitet.

  • Ugnskvalificering.

  • Aktivt säljstöd till marknadsorganisationen och därmed slutkund.

Ringtillverkning omfattar varmvalsning, värmebehandling och kontroll. Teknikavdelningen arbetar över alla dessa områden och huvudfokus är kvalitet, utbyte, produktutveckling och produktivitet.

Kvalifikationer
Vi ser att du som söker har en akademisk examen med inriktning mot materialvetenskap eller liknande. Du talar och skriver obehindrat på engelska och svenska samt har goda kunskaper i Microsoft Office. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper där initiativförmåga och förmåga att tänka nytt värdesätts.

Som person är du säkerhetsmedveten, serviceinriktad och engagerad. Du är även noggrann och kommunikativ i mötet med såväl interna som externa kontakter och klarar av att arbeta både självständigt och i grupp. I rollen som processutvecklingsingenjör har du dessutom en förmåga att kunna diskutera problem och utvecklingsarbete med all personal i produktionslinjen såväl som med personal på FoU och företagets interna och externa kunder.

Ansökan och information

Med anledning av kommande semesterperiod är rekryteringsprocessen längre än vanligt. Vi kommer, detta till trots, genomföra urval och intervjuer löpande. Tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om du har några frågor eller funderingar kopplat till tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Linda Axäng, linda.axang@axoconsulting.se tfn: 079-340 54 42. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Om Ovako

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager, transport och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter. Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har cirka 2 800 anställda i mer än 30 länder och en omsättning på cirka 900 miljoner euro. Ovako är ett dotterbolag till Sanyo Special Steel och en del av stålkoncernen Nippon Steel Corporation, världens tredje största stålproducent med över 100 000 anställda globalt och en årlig omsättning på cirka 50 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com, www.sanyosteel.co.jp och www.nipponsteel.com.

Dela detta jobb

logga
Processutvecklingsingenjör till Ovako Hofors avdelning Ring

AxÖ Consulting